Προσπάθεια ανάκαμψης στο ΧΑ, κοντά στις 890 μονάδες

Newsroom

Διευρύνεται η άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον Γενικό Δείκτη να επιδιώκει να αντιστρέψει την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας, με την βραχυπρόθεσμη τάση να αλλάζει σε θετική καθώς ο ΚΜΟ 30 βρίσκεται στις 888,58 μονάδες.

Η αγορά περιμένει τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με την ανάσχεση εξάπλωσης του τέταρτου κύματος του κορονοϊού και τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη το απόγευμα. 

O Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,72% και διαμορφώνεται στις 898,23 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 20,72 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1,69%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 1,69% στις 2.145 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 2,13%, με την Alpha Bank να ενισχύεται 3,58%, την Εθνική Τράπεζα να κερδίζει 3,52%, την Τρ. Πειραιώς 0,87% και τη Eurobank να σημειώνει άνοδο 1,10%. 

Ανοδικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, εκτός από την Aegean (-0,75%). Ξεχωρίζει η άνοδος της μετοχής της ΔΕΗ, στο +4,18% και τα 9,72 ευρώ, μετά την ανακοίνωση υπογραφής δανειακής σύμβασης για την έκδοση νέου Κοινού Ομολογιακού Δανείου, ποσού έως 300 εκατ. ευρώ, με τη μορφή ανακυκλούμενης πίστωσης, χωρίς εξασφαλίσεις, με Ανάδοχο, Αρχικό Διοργανωτή, Διαχειριστή Πληρωμών και Αρχικό Ομολογιούχο την Alpha Bank.

Άνοδο καταγράφουν επίσης οι μετοχές της Viohalco (3,49%), της ElvalHalcor (3,05%), της ΕΧΑΕ (2,67%), του Motor Oil (2,43%) και της Μυτιληναίος (2,06%). 

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη  εβδομάδα, ο γενικός δείκτης κατέγραψε πτώση 1,36%, από τις αρχές Αυγούστου σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,58%, ενώ από τις αρχές του έτους παρουσιάζει κέρδη 9,16%.

Παράλληλα, περαιτέρω δείγματα βελτίωσης από το πλήγμα που επέφερε η πανδημία στα οικονομικά τους μεγέθη, έδειξε ένα πρώτο δείγμα εισηγμένων για το α' εξάμηνο, δείχνοντας το δρόμο για ένα ισχυρό πρώτο μισό στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Φυσικά, καθοριστικό ρόλο στο δυναμικό «πάτημα» που επέδειξαν οι εισηγμένες και αποτυπώθηκε άλλωστε και στο α' τρίμηνο, είχε τόσο η αναπροσαρμογή των μοντέλων ανάπτυξής τους στο τοπίο που διαμόρφωσε ο κορονοϊός, δείχνοντας έτσι μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων στο δεύτερο «κύμα» της πανδημίας, όσο και το εμβολιαστικό πρόγραμμα που συνεχίζει να οδηγεί, ακόμη και με κάποια εμπόδια, σε περαιτέρω επιστροφή στην κανονικότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: