Edison: Πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βρετανία η Mytilineos μέσω του dual listing

Newsroom

«Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Mytilineos υποστηρίζουν την άποψή μας ότι ο όμιλος έχει περάσει πλέον σε άλλα πιο βιώσιμα επίπεδα EBITDA, άνω του 1 δισ. ευρώ ετησίως, υποστηρίζοντας έτσι μια νέα φάση της αναπτυξιακής της στρατηγικής», αναφέρει σε σημείωμά της η Edison.

Για το πρώτο τρίμηνο, η Mytilineos κατέγραψε 10% αύξηση στα καθαρά κέρδη (στα 158 εκατ. ευρώ έναντι 143 εκατ. ευρώ στο πρώτο τριμηνο του 2023) και στα EPS (1,141 ευρώ ανά μετοχή έναντι 1,040 ευρώ). Τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 12% στα 252 εκατ. (στο πρώτο τρίμηνο του 2023 ήταν στα 225 εκατ.) με περιθώριο 22,1%, από 16,5%. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως αυτή η αύξηση της κερδοφορίας, προήλθε με μείωση του κύκλου εργασιών κατά 16% σε ετήσια βάση, λόγω της σημαντικής πτώσης των τιμών του φυσικού αερίου, της ηλεκτρικής ενέργειας και των μετάλλων στις αρχές του 2024. Το προσαρμοσμένο καθαρό χρέος σε EBITDA διαμορφώθηκε περίπου στο 1,6x το οποίο είναι σύμφωνο με εταιρείες που διαθέτουν επενδυτική βαθμίδα.

Οι αναλυτές στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Mytilineos εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο dual listing στο LSE.

Η εισαγωγή στο LSE θα αποτελούσε ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης της Mytilineos στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και ευθυγραμμίζεται με τις διεθνείς φιλοδοξίες της για ανάπτυξη, επιτρέποντας στην εταιρεία να αξιοποιήσει το γεωγραφικά ποικίλο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων της. Θα παρείχε μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα στη μετοχή και θα επέτρεπε στον όμιλο να συνεχίσει να επεκτείνει την παγκόσμια παρουσία της. Ενώ επιδιώκει την εισαγωγή της στο LSE, η Mytilineos θα διατηρήσει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αποδεικνύοντας έτσι τη διαρκή δέσμευσή της να συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία, ενώ ενεργεί και ως βασικός πρεσβευτής της Ελλάδος στον πιο σημαντικό δείκτη της Ευρώπης και στη Βρετανία, ρίχνοντας περισσότερο φως στην ελληνική αγορά.

Η Edison αναμένεται να προχωρήσει σε re-rating και αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τη Mytilineos, εντάσσοντας στα νούμερά του τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, συμφωνία με τη ΔΕΗ, και αποτελέσματα πρώτο τριμήνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: