Bitcoin: Αυτά τα διαγράμματα δείχνουν τη βουτιά -Και τι μπορεί να ακολουθήσει μετά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Αυτά τα διαγράμματα δείχνουν τη βουτιά -Και τι μπορεί να ακολουθήσει μετά
Το bitcoin είχε δύσκολη πορεία τους τελευταίους μήνες μετά το ιστορικό υψηλό που πέτυχε.

Το bitcoin είχε δύσκολη πορεία τους τελευταίους μήνες μετά το ιστορικό υψηλό που πέτυχε.

Εδώ και πολλές εβδομάδες, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έχει εγκλωβιστεί σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 30.000 και 40.000 δολαρίων, μετά την «αναρρίχησή» του στο ιστορικό υψηλό των περίπου 65.000 δολαρίων, που σημαίνει ότι όσοι παρακολουθούν τα διαγράμματα αναζητούν ενδείξεις για το πού θα μπορούσε να κατευθυνθεί στη συνέχεια. Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το ether, το οποίο πέτυχε υψηλό κοντά στα 4.400 δολάρια στα μέσα Μαΐου, κινείται στην περιοχή των 2.100 δολαρίων.

Η κίνηση της τιμής του bitcoin αποκαλύπτει «ένα απειλητικό διάγραμμα, γεμάτο θόρυβο και οργή, που δεν δικαιολογείται από τίποτα», σημειώνει σε note του ο Rich Ross, τεχνικός στρατηγικός αναλυτής της Evercore ISI. Ο ίδιος βλέπει το πρώτο σημείο αντίστασης στα 36.000 δολάρια με στήριξη στα 33.000 δολάρια και τα 30.000 δολάρια -και πιθανή καθοδική πορεία στα 22.000 δολάρια ή και χαμηλότερα.

Το ether «είναι σχετικά πιο εποικοδομητικό, ειδικά πάνω από τα 2.400 δολάρια», προσθέτει ο Ross.

To Bloomberg παραθέτει μερικά διαγράμματα που μπορούν να παρακολουθήσουν οι επενδυτές όσο προσπαθούν να βρουν την επόμενη κατεύθυνση για τα Bitcoin και Ether:

Σε ευθυγράμμιση με τις μετοχές

Η ποσοστιαία άνοδος του bitcoin από τις αρχές του έτους ήταν, για μικρό διάστημα, πολλαπλάσια σε σχέση με αυτή του αμερικανικού δείκτη S&P 500. Αλλά καθώς το κρυπτονόμισμα άρχισε να υποχωρεί και οι μετοχές συνέχισαν να φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ, αυτό άλλαξε. Κινούνται περίπου με τον ίδιο ρυθμό εδώ και εβδομάδες.

Bitcoin significantly outperformed U.S. stocks for a while

Έρχεται μεταβλητότητα;

Ο δείκτης Bollinger bands γυρίζει γύρω από την τιμή του bitcoin, προειδοποιώντας για επικείμενη αύξηση της μεταβλητότητας. Το εύρος ζώνης, που ορίζεται από την ποσοστιαία διαφορά ανάμεσα στο άνω και το κάτω όριο του εύρους, φλερτάρει με χαμηλά από τις αρχές του έτους, ενώ το μέσο πραγματικό εύρος 14 ημερών είναι κοντά σε χαμηλά έτους.

Bollinger bands hint at potential for more volatility

Χωριστοί δρόμοι

Ο κινούμενος δείκτης συσχέτισης 60 ημερών ανάμεσα στο bitcoin και την τιμή spot του χρυσού έχει γίνει αρνητικός, κάτι που έχει συμβεί μόλις λίγες φορές από το 2018. Αυτό μπορεί να εκληφθεί ως κάτι θετικό, καθώς η μικρότερη συσχέτιση καθιστά ένα asset πιο επιθυμητό για λόγους διαφοροποίησης κατά την τοποθέτηση κεφαλαίων σε assets. Ακόμη κι έτσι, είναι ένα σημάδι ότι ο «ψηφιακός χρυσός», όπως αποκαλούν πολλοί το bitcoin, μπορεί να μην είναι πια τόσο ελκυστικός.

The correlation of Bitcoin and gold has gone negative, a rare event of late

Κάπου στη μέση

Το Ether κινείται λίγο πάνω από τον μέσο όρο 200 ημερών τις τελευταίες ημέρες, καθώς η γραμμή αυτή φαίνεται να του προσφέρει στήριξη. Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά νέα είναι ότι ο μέσος όρος 50 ημερών δείχνει σαν να μπορεί να λειτουργήσει ως σημείο στήριξης -και στο εύρος των 2.300 δολαρίων, αυτό δεν θα πρόσφερε μεγάλο περιθώριο ανόδου.

Ether has been holding above its 200-day moving average

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider