Αγορές | Commodities

Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο εν όψει των αμερικανικών εκλογών

Σε ανοδική τροχιά κινείται το πετρέλαιο το πρωί της Τρίτης παρά τις ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 σε όλο τον κόσμο και την πολιτική αβεβαιότητα ενόψει των εκλογών στις  ΗΠΑ.

Ο Jeffrey Halley, αναλυτής στην OANDA σημειώνει ότι αν και η τεχνική εικόνα υποδηλώνει περαιτέρω κέρδη, «η εικόνα προσφοράς / ζήτησης διηγείται μια διαφορετική ιστορία, ιδιαίτερα με την Ευρώπη.»

«Η ζήτηση σημείωσε μεγάλη πτώση καθώς η αναζωπύρωση των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθούν νέα lockdown», ανέφερε η ANZ Research σε σχετικό σημείωμα.

Σε επίπεδο παραγωγής, τα μηνύματα είναι συγκεχυμένα. Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας πραγματοποίησε συνομιλίες με εγχώριες εταιρείες πετρελαίου για να καθυστερήσει την αύξηση της παραγωγής αργού που είχε προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο.

Ο ΟΠΕΚ +μείωσε την παραγωγή πετρελαίου κατά 7,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο ενώ δεν είναι βέβαιο ότι η παραγωγή  θα αυξηθεί περαιτέρω κατά 2 εκατομμύρια τον Ιανουάριο όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί καθώς η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία τάσσονται υπέρ της καθυστέρησης της αύξησης της παραγωγής. Σε κάθε περίπτωση, ενδεικτικές των διαθέσεων του ΟΠΕΚ + θα είναι οι δηλώσεις που θα γίνουν μετά από τις 30 Νοεμβρίου, οπότε και συνεδριάζει ο Οργανισμός.

Την Τρίτη το πρωί (10.44 ώρα Ελλάδος) , το αργό διαπραγματεύεται στα 37,96 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο κατά 3,12% και το μπρεντ στα 40,05 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο κατά 2,77%.

 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: