Αγορές | Commodities

Ν. Κορέα: Ψιλικατζίδικα πουλούν χρυσό - Ξεπουλάνε σαν... ζεστό ψωμί

Newsroom

Ράβδους χρυσού εκτός από ράμεν και λουκάνικα, πουλούν πλέον τα ψιλικατζίδικα της Νότιας Κορέας! Ειδικότερα, η CU, η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών της χώρας, συνεργάζεται με την Korea Minting and Security Printing Corporation (KOMSCO) για να προσφέρει στους πελάτες μίνι ράβδους χρυσού, που φεύγουν σαν... ζεστό ψωμί!

Μια ποικιλία από ράβδους χρυσού σε μέγεθος νυχιού, βάρους μεταξύ 0,1 γραμμαρίων και 1,87 γραμμαρίων, είναι προς πώληση στα καταστήματα CU από τον Απρίλιο. Μια ράβδος 1,87 γραμμαρίων πωλείται για 225.000 γουόν (165,76 δολ.) και μια ράβδος 0,5 γραμμαρίων πωλείται για 77.000 γουόν. Με τιμή 113.000 γουόν η καθεμία, οι ράβδοι 1 γραμμαρίου εξαντλήθηκαν μέσα σε δύο ημέρες, σύμφωνα με το CNBC. Οι μπάρες συνοδεύονται από συγχαρητήρια μηνύματα και ευχές γενεθλίων.

Οι 30άρηδες αποτελούν την κύρια αγοραστική δύναμη, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 41% ​​επί των συνολικών πωλήσεων, με τους 40άρηδες να ακολουθούν στο 35,2% και οι άνω των 50 συνιστούν το 15,6%. Ωστόσο, ο χρυσός δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικός στους 20άρηδες, με συμμετοχή μόλις στο 6,8% επί των πωλήσεων.

Η ζήτηση για ράβδους χρυσού στη Νότια Κορέα αυξήθηκε κατά 27% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους εν μέσω ανόδου των τιμών του πολύτιμου μετάλλου, ενώ αυτή ήταν η πιο απότομη τριμηνιαία άνοδος στις αγορές χρυσού στη χώρα τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια. Πολλοί νεότεροι επενδυτές αντιλαμβάνονται τον χρυσό ως καταφύγιο για την προστασία των περιουσιακών τους στοιχείων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: