Αγορές | Commodities

Πετρέλαιο: Υποχωρεί καθώς ο πόλεμος στη Γάζα έχει αβέβαιη εξέλιξη

Newsroom

Πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου την Τρίτη, καθώς παραμένει αβέβαιη η εξέλιξη του πολέμου στη Γάζα.

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ψήφισε ομόφωνα να συνεχιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα αφότου απέρριψε την πρόταση της Χαμάς για κατάπαυση πυρός τη Δευτέρα. Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε τη συνοριακή διέλευση της Ράφα, κίνηση που καταδικάστηκε από την Αίγυπτο η οποία παίζει τον ρόλο του διαμεσολαβητή στις συνομιλίες για την κατάπαυση.

Η τιμή του συμβολαίου WTI υποχωρεί 16 σεντς ή 0,2%, στα 78,32 δολάρια για το συμβόλαιο του Ιουνίου. Το συμβόλαιο του Ιουλίου χάνει 18 σεντς ή 0,22% στα 83,16 δολ. το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου παρουσιάζουν μεταβλητότητα το τελευταίο διάστημα εξαιτίας του γεωπολιτικού ρίσκου στη Μέση Ανατολή, παρά το γεγονός ότι δεν έχει διαταραχθεί ιδιαίτερα η προσφορά. Ο CEO της Chevron Mike Wirth είπε πως οι τιμές έχουν παραμείνει σε σχετικά σταθερό εύρος αλλά ο κίνδυνος εξακολουθεί να έχει ανοδική απόκλιση εξαιτίας του πόσο κοντά στα στενά του Ορμούζ -το πιο σημαντικό σημείο διέλευσης αργού στον κόσμο- λαμβάνει χώρα ο πόλεμος.

«Πολλά εξαρτώνται από την εξέλιξη των γεγονότων, όλοι ελπίζουμε να τερματιστεί η σύγκρουση», είπε ο Wirth από το Παγκόσμιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Milken στο Λος Άντζελες τη Δευτέρα. Η αγορά παραμένει εξαιρετικά ισορροπημένη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος στο CNBC μετά την ανακοίνωση των κερδών της Chevron τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: