Αναβάθμισε τις προβλέψεις της η Take-Two Interactive Software, μετά από την είδηση ότι τα καταστήματα έχουν παραγγείλει πάνω από 17 εκατ. αντίτυπα του παιχνιδιού «Red Dead Redemption II» από τα τέλη του περασμένου μήνα μέχρι σήμερα.

Το βιντεοπαιχνίδι τύπου γουέστερν από τη Rockstar Games, το στούντιο που ανήκει στην Take-Two και έχει δημιουργήσει τη σειρά παιχνιδιών «Grand Theft Auto», στις δύο πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας του έχει πουλήσει περισσότερα αντίτυπα απ' ό,τι το πρώτο «Red Dead Redemption» μέσα σε 8 χρόνια. Οι μετοχές της εταιρείας ανέβηκαν 5,7%.

Η Take-Two Interactive Software, με έδρα τη Νέα Υόρκη, δημοσιοποίησε πωλήσεις και κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους, χάρη στις συνεχιζόμενες πωλήσεις των παιχνιδιών «NBA 2K» και «Grand Theft Auto». Πλέον οι προβλέψεις για το οικονομικό έτος 2019 κάνουν λόγο για 2,8-2,9 δισ. δολάρια σε πωλήσεις και κέρδη από 4,50  έως 4,74 δολάρια ανά μετοχή. Οι ανανεωμένες προβλέψεις έφτασαν την τιμή της μετοχής στα 133 δολάρια. Από την αρχή του χρόνου, έχει ανέβει 15%.

Tο «Red Dead Redemption II», που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου για PlayStation 4 και Xbox One, έκανε το καλύτερο πρώτο Σαββατοκύριακο όλων των εποχών, για οποιοδήποτε μέσο ψυχαγωγίας (ταινίες, μουσική, video games), με πωλήσεις 725 εκατ. δολαρίων. Ο αριθμός περιλαμβάνει τόσο τις πωλήσεις στα καταστήματα όσο και τις αγορές από το PlayStation Network.

Εκτός από το ρεκόρ του καλύτερου Σαββατοκύριακου, έσπασε και τα εξής: πιο επιτυχημένο λανσάρισμα παιχνιδιού για το 2018, περισσότερες προ-παραγγελίες στην ιστορία του PlayStation Network, περισσότερες πωλήσεις πρώτης ημέρας στο PlayStation Network, περισσότερες πωλήσεις τριημέρου στο PlayStation Network.

Μετά το κλείσιμο της σημερινής (8/11) συνεδρίασης, μία άλλη μεγάλη εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών, η Activision Blizzard, αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα δικά της αποτελέσματα.