31-10-2018 | 15:01

Τα 6 ισχυρότερα τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα των ΗΠΑ (pics)

Μοιράσου το
Τα 6 ισχυρότερα τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα των ΗΠΑ (pics)

Δίνουν στους Αμερικανούς στρατιώτες το απόλυτο πλεονέκτημα στο πεδίο των μαχών.

Ο στρατός των ΗΠΑ θεωρείται ο ισχυρότερος και αρτιότερα εξοπλισμένος. Η υπεροπλία του σε κάθε πεδίο μάχης είναι δεδομένη και σχετίζεται με την πληθώρα των πολεμικών μηχανών που οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν.

Ένας από τους τομείς που οι ΗΠΑ έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων ενόπλων δυνάμεων είναι εκείνος των τεθωρακισμένων οχημάτων.

Δείτε στην παρακάτω συλλογή 6 από τις ισχυρότερες πολεμικές μηχανές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής:

Άλλο ένα τεθωρακισμένο αμφίβιο όχημα του αμερικανικού στρατού που μπορεί να ταξιδέψει ακόμη και στον ωκεανό. Χρησιμοποιείται κυρίως από τους Αμερικανούς πεζοναύτες και φέρει οπλοπολυβόλο των 25 χιλ. Η ελαφριά του θωράκιση όμως και η απουσία ερπυστριών το καθιστά ευάλωτο στο πεδίο της μάχης.

Αυτά τα αμφίβια θωρακισμένα οχήματα μπορούν να μεταφέρουν ακόμα και μέσα από το νερό μέχρι και 25 πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες, ενώ αντί κανονιού φέρουν οπλοπολυβόλο ή εκτοξευτή ρουκετών.

Είναι βασισμένο στο Abrams, αλλά αντί του πυροβόλου όπλου διαθέτει εξαρτήματα για τη διάνοιξη δρόμων και την εκκαθάριση ναρκοπεδίων. Ένα από τα πιο χρήσιμα τεθωρακισμένα οχήματα στα πεδία των μαχών.

Αυτό το όχημα μεταφοράς προσωπικού είναι μικρότερο σε διαστάσεις από το Abrams και διαθέτει πυροβόλο 25 χιλ έναντι των 120 χιλ του Abrams. Όμως η ταχύτητά του το καθιστά ιδανικό να μεταφέρει έως και 8 πάνοπλους στρατιώτες με ασφάλεια, οπουδήποτε στο πεδίο της μάχης.

Είναι σημαντικά μικρότερο από το Abrams και έχει λιγότερο από το μισό του βάρος αλλά το τεράστιο κανόνι του των 155 χιλ. το καθιστά ιδανικό για να βάλλει πάνω από το πεδίο της μάχης.

Η θωράκισή του και η ταχύτητά του το καθιστούν ακατάλληλο για απευθείας μάχη εναντίον άλλν τεθωρακισμένων οχημάτων.

Τα πρώτα κυκλοφόρησαν το 1976, αλλά από τότε έχουν δεχτεί πολυάριθμες αναβαθμίσεις. Το μοντέρνο M1A2 SEPV3 διαθέτει κεραμική θωράκιση από απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Χιλιάδες από αυτά υπάρχουν στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ και εκατοντάδες άλλα βρίσκονται ανά τον πλανήτη, κυρίως σε μέρη όπως η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και η Αυστραλία.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.