Τον ασφαλιστικό κλάδο στο Μπαγκλαντές επενδύει η Παγκόσμια Τράπεζα η οποία για τα επόμενα 30 χρόνια θα διαθέσει με διαδικασίες εξπρές κονδύλια ύψους 80 εκατ. δολαρίων, τα οποία προέρχονται από το πακέτο των 300 εκατ. δολαρίων που εγκρίθηκε τον περασμένο Ιούνιο για τον κλάδο των χρηματοοικονομικών.

Όπως είναι γνωστό, η  Παγκόσμια Τράπεζα παρέχει χρηματοοικονομική στήριξη και τεχνική βοήθεια ζωτικής σημασίας για τις αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου. Η Τράπεζα χορηγεί δάνεια, πιστώσεις, εγγυήσεις και τεχνική βοήθεια στις κυβερνήσεις των κρατών μελών (185, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) σε κυβερνητικούς οργανισμούς ή σε ιδιωτικούς φορείς για τους οποίους εγγυώνται οι κυβερνήσεις. Η αξία των παροχών ανέρχεται σε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Οι φορείς που πρωταγωνιστούν στα projects που υλοποιούνται με τη βοήθεια αναπτυξιακών χρηματοδοτήσεων είναι η IBRD και ο IDA, ενώ και το IFC διαδραματίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα σε τομείς όπως ο τουρισμός και η βιομηχανία.

Οι τομείς που καλύπτουν τα projects της Τράπεζας είναι: γεωργία, αλιεία και δασοκομία, δικαιοσύνη και δημόσια διοίκηση, πληροφορική και τηλεπικοινωνίες, εκπαίδευση, χρηματοοικονομικά, υγεία και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες, βιομηχανία και εμπόριο, ενέργεια και μεταλλεία, μεταφορές, ύδατα, δημόσια υγιεινή και προστασία από πλημμύρες.