SpaceX: Κατασκευάζει δίκτυο εκατοντάδων κατασκοπευτικών δορυφόρων για αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
SpaceX: Κατασκευάζει δίκτυο εκατοντάδων κατασκοπευτικών δορυφόρων για αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών
Πρόκειται για μια σύμβαση ύψους 1,8 δισ. δολαρίων που θα υλοποιήσει η επιχειρηματική μονάδα Starshield της SpaceX.

Η SpaceX κατασκευάζει ένα δίκτυο εκατοντάδων κατασκοπευτικών δορυφόρων στο πλαίσιο διαβαθμισμένης σύμβασης με μια υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ, ανέφεραν πέντε πηγές που γνωρίζουν το πρόγραμμα, αποδεικνύοντας την εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ της διαστημικής εταιρείας του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Έλον Μασκ και των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας.

Το δίκτυο κατασκευάζεται από την επιχειρηματική μονάδα Starshield της SpaceX, στο πλαίσιο σύμβασης 1,8 δισ. δολαρίων που υπογράφηκε το 2021 με το National Reconnaissance Office (NRO), μια υπηρεσία πληροφοριών που διαχειρίζεται κατασκοπευτικούς δορυφόρους, ανέφεραν οι συγκεκριμένες πηγές στο Reuters.

Τα σχέδια δείχνουν την έκταση της συμμετοχής της SpaceX σε αμερικανικά έργα πληροφοριών και στρατιωτικών υπηρεσιών και απεικονίζουν την αυξανόμενη επένδυση του Πενταγώνου σε τεράστια δορυφορικά συστήματα σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη, που στοχεύουν στην υποστήριξη των επίγειων δυνάμεων.

Εάν το πρόγραμμα στεφθεί με επιτυχία, θα προωθήσει σημαντικά την ικανότητα της κυβέρνησης και του στρατού των ΗΠΑ να εντοπίζουν γρήγορα πιθανούς στόχους σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο.

Το συμβόλαιο σηματοδοτεί την αυξανόμενη εμπιστοσύνη από πλευράς της κοινότητας πληροφοριών των ΗΠΑ, απέναντι σε μια εταιρεία της οποίας ο ιδιοκτήτης συγκρούστηκε με την κυβέρνηση Μπάιντεν και πυροδότησε διαμάχη σχετικά με τη χρήση της δορυφορικής συνδεσιμότητας Starlink στον πόλεμο της Ουκρανίας, ανέφεραν οι πηγές.

Η Wall Street Journal ανέφερε τον Φεβρουάριο για την ύπαρξη της διαβαθμισμένης σύμβασης με την Starshield ύψους 1,8 δισ. δολαρίων, με μια υπηρεσία πληροφοριών που δεν κατονομάστηκε, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες για τους σκοπούς του προγράμματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Αντιμέτωπη με πιθανές, νέες αναταραχές με το προσωπικό του gigafactory στο Βερολίνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider