Στους 19 οι προφυλακιστέοι για τη δολοφονία Λυγγερίδη - Δικογραφία «μαμούθ» με 167 κατηγορούμενους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στους 19 οι προφυλακιστέοι για τη δολοφονία Λυγγερίδη - Δικογραφία «μαμούθ» με 167 κατηγορούμενους
Ανάμεσά τους βρίσκονται και θεωρούμενα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία

Τελευταία ενημέρωση: 13:43

Τις επόμενες κινήσεις τους μελετούν οι ανακριτές της υπόθεσης της εγκληματικής δράσης οπαδών, η οποία ευθύνεται για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των συλληφθέντων στην μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Συνολικά 19 κατηγορούμενοι από τους 67 συλληφθέντες για την δράση εγκληματικής οργάνωσης οπαδών, οδηγήθηκαν στις φυλακές μετά τις απολογίες τους, στους ανακριτές της υπόθεσης .

Μετά από μία μαραθώνια διαδικασία, από τους 32 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν χθες, κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι εννέα, ενώ από την ομάδα που βρέθηκε ενώπιον των ανακριτών το Σάββατο, οδηγήθηκαν στην φυλακή επτά. Ανάμεσά τους βρίσκονται και θεωρούμενα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία.

Πλην αυτών των 16 που έχουν κατηγορία για διεύθυνση ή συμμετοχή στην οργάνωση που ευθύνεται για τη δολοφονία του αστυνομικού, την Παρασκευή είχαν οδηγηθεί στην φυλακή και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, που αφορούν υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση παρακολούθησης αγώνων και συμμετοχής σε αθλητικούς συνδέσμους.

Πλέον οι δικαστικές αρχές μελετούν την χιλιάδων σελίδων δικογραφία, η οποία περιγράφει εγκληματική δράση συνολικά 167 κατηγορούμενων και θεωρείται βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουν σε έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, προκειμένου να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όλοι όσοι εμπλέκονται στην δολοφονία και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δίκη για το Μάτι: Ένοχοι 6 κατηγορούμενοι από τους 21 - Από 3 έως 111 έτη οι ποινές, εξαγοράσιμες - Αθώοι Ψινάκης και Δούρου

Κρήτη: Νέος σεισμός 4,2 βαθμών στον θαλάσσιο χώρο βόρεια του Ηρακλείου

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του Κυρ. Μητσοτάκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider