Ευρωαγορές: Ήπια ανοδικά ο Stoxx 600 - Εκτόξευση για Philips και Atos

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Ήπια ανοδικά ο Stoxx 600 - Εκτόξευση για Philips και Atos
Οι επενδυτές αναλύουν ακόμα περισσότερα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά κυρίως αναμένουν την συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη.

Τελευταία ενημέρωση 17:56

Ελαφρώς ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αναλύουν ακόμα περισσότερα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά κυρίως αναμένουν τις επόμενες κινήσεις που θα ανακοινώσει η Fed στην συνεδρίασή της, την 1η Μαΐου και η οποία θα ρίξει ακόμη περισσότερο φως στην νομισματική πολιτικής της.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,17% στις 508 μονάδες, με τους κλάδους να κινούνται με μεικτά πρόσημα. Ο Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,30% στις 4.992 μονάδες. Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης διολισθαίνει 0,14% στις 18.135 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,15% στις 8.045 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 βρίσκεται στο +0,19% και διαπραγματεύεται στις 8.155 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB αποδυναμώνεται 0,03% στις 34.235 μονάδες.

Τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 βρίσκεται στα επίπεδα των 11.100 μονάδων, με πτώση 0,47%, στον απόηχο της ανακοίνωσης πως ο ισπανικός πληθωρισμός επιταχύνθηκε για δεύτερο διαδοχικό μήνα καθώς η κυβέρνηση εξακολουθεί να αποσύρει τα μέτρα που είχαν στόχο να συγκρατήσουν τα καλπάζοντα κόστη ενέργειας. Αναλυτικά, οι τιμές καταναλωτή ενισχύθηκαν 3,4% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο. Ο ρυθμός ευθυγραμμίζεται με τη μέση εκτίμηση οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

Στο ταμπλό, η μετοχή της «ταλαιπωρημένης» από τις οικονομικές δυσκολίες γαλλική εταιρεία πληροφορικής Atos εκτινάσσεται 22% αφού επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει μια πρόταση από το γαλλικό κράτος να αποκτήσει συγκεκριμένους τομείς δραστηριότητας που αφορούν την κυβερνοασφάλεια και τους προηγμένους υπολογιστές.

Η μετοχή η Philips εκτοξεύεται 30% μετά την είδηση πως προχώρησε σε διευθέτηση των αγωγών στις Ηνωμένες Πολιτείες που προέκυψαν από τις ανακληθείσες συσκευές άπνοιας ύπνου DreamStation. Η εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα πληρώσει τους ασθενείς με άπνοια ύπνου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, χωρίς ωστόσο να παραδεχτεί το λάθος. Το ποσό είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό που ανέμεναν οι οικονομικοί αναλυτές. Σύμφωνα με τον αναλυτή της ING Marc Hesselink, η πρόβλεψή τους έφτανε στο ποσό των 3 δισ. δολαρίων.

Η πιο πρόσφατη ανακοίνωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα γίνει την Τετάρτη και ακολουθεί μια άλλη «θερμότερη» από το αναμενόμενο μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή.

Θετικά πρόσημα στην Ασία

Θετικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, λαμβάνοντας ώθηση από την ενίσχυση του ιαπωνικού γεν, το οποίο βελτιώθηκε μετά τη βύθιση στα επίπεδα του 160 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το γεν άγγιξε προς στιγμήν τα 160,03 γεν ανά δολάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 1990, οπότε είχε φτάσει στα 160,15, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. Στη συνέχεια το νόμισμα ανέκαμψε, φτάνοντας αυτή την ώρα στα 156,34 γεν ανά δολάριο. Σύμφωνα με την Commonwealth Bank of Australia, το υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας αναμένεται να δημοσιοποιήσει αύριο τα στατιστικά των παρεμβάσεων στην αγορά από τις 28 Μαρτίου έως τις 26 Απριλίου. Η κίνηση δεν αποτυπώθηκε όμως στις μετοχικές αγορές της Ιαπωνίας, καθώς είναι κλειστές λόγω αργίας.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημειώνει άνοδο 0,53%, ενώ ο κινεζικός CSI 300 ενισχύθηκε κατά 1,110%.

Ο Shanghai της ηπειρωτικής Κίνας ενισχύθηκε 0,79% στις 3.113 μονάδες και ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,84%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider