Tesla: Αντιμέτωπη με πιθανές, νέες αναταραχές με το προσωπικό του gigafactory στο Βερολίνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Αντιμέτωπη με πιθανές, νέες αναταραχές με το προσωπικό του gigafactory στο Βερολίνο
Το εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία | Tesla
Οι εκλογές για νέο συμβούλιο εργαζομένων στο εργοστάσιο, μπορεί να οδηγήσει σε νέα κόντρα του συνδικάτου με τον Έλον Μασκ.

Το προσωπικό της Tesla στη Γερμανία θα εκλέξει νέο συμβούλιο εργαζομένων την επόμενη εβδομάδα, όταν το σωματείο IG Metall ελπίζει να αποκτήσει μεγαλύτερη επιρροή όσον αφορά τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας, αφού κατηγόρησε την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία για ανεπαρκείς διατάξεις ασφαλείας.

Μια φωτιά που αποδόθηκε σε εμπρηστική επίθεση, προκάλεσε τη διακοπή της παραγωγής στο εργοστάσιο της Tesla κοντά στο Βερολίνο για μια εβδομάδα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, με αποτέλεσμα ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Έλον Μασκ, να πραγματοποιήσει επιτόπια επίσκεψη.

Οι εκλογές για το νέο συμβούλιο εργαζομένων, που θα διεξαχθούν στις 18-20 Μαρτίου, έχουν στόχο να καλύψουν 39 έδρες σύμφωνα με το IG Metall, το κορυφαίο γερμανικό συνδικάτο που έχει προτείνει 106 υποψηφίους σε μια προσπάθεια να κερδίσει την πλειοψηφία.

Αυτό θα του επέτρεπε να εκλέξει τον πρόεδρο του συμβουλίου και να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο σε τομείς όπου το συνδικάτο έχει διαφωνήσει με την αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία είναι γνωστή για την κριτική της στάση απέναντι στους συνδικαλιστές.

Σύμφωνα με το Reuters, μεταξύ των αιτημάτων της IG Metall είναι η πρόσληψη νέων υπαλλήλων, ο καλύτερος προγραμματισμός του ωραρίου, τουλάχιστον 20 ημέρες να είναι διαθέσιμες για διακοπές, καλύτερη προστασία της υγείας, περισσότερη ασφάλεια, υψηλότεροι μισθοί και μικρότερες ώρες εργασίας.

«Πολύ συχνά, γίνονται περικοπές στον τομέα προστασίας από ατυχήματα. Αυτό πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο διευθυντής της IG Metall για το Βερολίνο, Dirk Schulze. Για να σταματήσει η υποστελέχωση στις βάρδιες, θα πρέπει να προσληφθούν έκτακτοι εργαζόμενοι, πρόσθεσε το σωματείο.

Τον περασμένο Οκτώβριο η Tesla απέρριψε τους ισχυρισμούς της IG Metall ότι οι κανόνες υγείας και ασφάλειας στο gigafactory της κοντά στο Βερολίνο ήταν ανεπαρκείς, λέγοντας ότι η προστασία των εργαζομένων είναι κορυφαία προτεραιότητα.

Η εταιρεία επίσης πέρυσι αύξησε τους μισθούς για τους 12.500 εργαζομένους του εργοστασίου, κάτι που καλωσόρισε τότε ο περιφερειακός επικεφαλής της IG Metall, Dirk Schulze, ενώ παράλληλα ζητούσε καλύτερες συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider