Γρίπη: Αλαλούμ με τον δωρεάν εμβολιασμό στα φαρμακεία χωρίς συνταγή γιατρού – Άνοιξε η πλατφόρμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γρίπη: Αλαλούμ με τον δωρεάν εμβολιασμό στα φαρμακεία χωρίς συνταγή γιατρού – Άνοιξε η πλατφόρμα
Σε αναμονή βρίσκονται φαρμακοποιοί και πολίτες για την έναρξη αντιγριπικού  εμβολιασμού χωρίς συνταγή γιατρού απευθείας από τα Φαρμακεία, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα, 1η Νοεμβρίου.

Τελευταία ενημέρωση 16:10

Αλαλούμ επικρατεί τα τελευταία 24ωρα, σχετικά με τον δωρεάν αντιγριπικό εμβολιασμό στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή.

Την Τρίτη (31/12) ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ενημέρωσε τα μέλη του, πώς απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, η οποία αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη για την διενέργεια εμβολιασμών με τα 4 πολυδύναμα εμβόλια κατά της γρίπης απευθείας από τα φαρμακεία, με την επίδειξη ΑΜΚΑ από τον πολίτη, χωρίς να απαιτείται προηγουμένως συνταγογράφηση. Ωστόσο, με νεότερη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα διαβεβαιώνει ότι η πλατφόρμα άνοιξε.

«Άνοιξε σήμερα η δυνατότητα διασύνδεσης των φαρμακείων με την πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμού, μέσω της οποίας τα φαρμακεία διενεργούν και καταχωρούν στο εμβολιαστικό μητρώο, τον αντιγριπικό εμβολιασμό για τους ενήλικες δικαιούχους με τα συμβατικά τετραδύναμα αντιγριπικά εμβόλια χωρίς ιατρική συνταγή», σημειώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικό Σύλλογος (ΠΦΣ).

Και προσθέτει: «Δίδεται η δυνατότητα, όλοι οι ενήλικες δικαιούχοι αντιγριπικού εμβολιασμού να εμβολιάζονται δωρεάν στο φαρμακείο, μετά από ταυτοποίησή τους μέσω του ΑΜΚΑ τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο δωρεάν αντιγριπικός εμβολιασμός χωρίς συνταγογράφηση αφορά μόνο στα συμβατικά εμβόλια, ενώ μόνο με συνταγή γιατρού θα εξακολουθήσουν να χορηγούνται και μετά την 1η Νοεμβρίου τα νέα αντιγριπικά εμβόλια, που εντάχθηκαν φέτος για πρώτη φορά στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και τα οποία προορίζονται για τους πολίτες άνω των 65 ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων: Ενθαρρυντικά τα στοιχεία της τελευταίας διετίας

Στο Υπουργικό Συμβούλιο το Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της Άνοιας και της νόσου Alzheimer

Οικολογικό άγχος: Στο μάτι του... κυκλώνα η Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider