FT: Τι ζητούν στο Ιόνιο οι ξένοι αγοραστές ακινήτων - Η «εναλλακτική Ελλάδα» και οι «γείτονες δισεκατομμυριούχοι»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FT: Τι ζητούν στο Ιόνιο οι ξένοι αγοραστές ακινήτων - Η «εναλλακτική Ελλάδα» και οι «γείτονες δισεκατομμυριούχοι»
Στις ευκαιρίες για αγορά ακινήτου στα νησιά του Ιουνίου αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times», εξερευνώντας τις ομορφιές, αλλά και τις τιμές που συναντά κανείς στην Κέρκυρα και στην Ιθάκη, εκεί όπου οι ξένοι αναζητούν μια «εναλλακτική Ελλάδα».

Στις ευκαιρίες για αγορά ακινήτου στα νησιά του Ιουνίου αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times», εξερευνώντας τις ομορφιές, αλλά και τις τιμές που συναντά κανείς στην Κέρκυρα και στην Ιθάκη, εκεί όπου οι ξένοι αναζητούν μια «εναλλακτική Ελλάδα».

«Για όσους αναζητούν μια εξοχική κατοικία στον ήλιο, τα Ιόνια Νησιά προσφέρουν τον καιρό και τα ειδυλλιακά χωριά, για τα οποία φημίζεται η Ελλάδα» σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι «προσφέρουν επίσης μια δική τους αρχιτεκτονική και κουλτούρα» σαν εναλλακτική «στους πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς της Μυκόνου και της Σαντορίνης».

«Όπως σε πολλά από τα μικρότερα νησιά, η γοητεία της Ιθάκης βρίσκεται στους ήσυχους κόλπους που είναι διάσπαρτοι στην ακτογραμμή (...), στις γαλήνιες παραλίες ιδανικές για κολύμπι και στα μικρά χωριά στην πλαγιά ενός λόφου με ασβεστωμένα πέτρινα σπίτια» αναφέρει ακόμα, κάνοντας μνεία και στη συμβολική της αξίας, αφού σύμφωνα με τη μυθολογία, αποτελεί τον τελικό προορισμό του Οδυσσέα.

Όσον αφορά στην Κέρκυρα, «το πιο ανεπτυγμένο νησί, οι τιμές ποικίλλουν πολύ ανάλογα με την τοποθεσία» και όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε συγκεκριμένες τοποθεσίες μπορούν να αγγίξουν ακόμα και τα 4 εκατ. ευρώ, ενώ διπλασιάζονται για ακίνητα που βρίσκονται στην παραλία, σύμφωνα με τον Marcus Gondolo-Gordon της Property Vision.

«Οι γείτονές σας, πιθανόν να είναι δισεκατομμυριούχοι που δραστηριοποιούνται στην ελληνική ναυτιλία ή κάποιος Ρώσος ολιγάρχης, που δένουν τα γιοτ τους στην κοντινή Μαρίνα Γουβιών» σχολιάζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και οι αγοραστές των ΗΠΑ τείνουν να ευνοούν το Αιγαίο, οι Ευρωπαίοι - ιδιαίτερα από τη Βρετανία και τη Σκανδιναβία - συνιστούν το μεγαλύτερο μερίδιο των αγοραστών του στα Ιόνια Νησιά.

Παράλληλα, σημειώνει ότι είναι συνηθισμένη και η ενοικίαση κατοικιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με τους ιδιοκτήτες να προτιμούν τους λιγότερο δημοφιλείς μήνες εκτός τουριστικής σεζόν και συγκεκριμένα τον Μάιο, τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, για τις δικές τους διακοπές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία έχει δυναμική – Όχι άλλα μέτρα έως τις εκλογές, παράταση στήριξης αν χρειασθεί

Riviera Tower: Πώς και πότε «σηκώνεται» με «σφραγίδα» Bouygues, Intrakat – Χρονοδιάγραμμα, έσοδα και τιμές

gazzetta
gazzetta reader insider insider