Η Uber κέρδισε ξανά την άδεια κυκλοφορίας στο Λονδίνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Uber κέρδισε ξανά την άδεια κυκλοφορίας στο Λονδίνο
«Έχω επαρκή εμπιστοσύνη πως πλέον η Uber δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια», γνωστοποίησε ο δικαστής Tan Ikram.

Τη νομική «μάχη» ώστε να συνεχίσει τη δραστηριότητά της στο Λονδίνο κέρδισε η γνωστή διαδικτυακή υπηρεσία μίσθωσης ταξί Uber.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, σήμερα Δευτέρα, η Uber αποκτά εκ νέου άδεια κυκλοφορίας στη βρετανική πρωτεύουσα, καθώς ένας δικαστής αποφάσισε υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας της εταιρείας.

Η απόφαση του δικαστή

«Έχω επαρκή εμπιστοσύνη πως πλέον η Uber δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια», γνωστοποίησε σήμερα ο δικαστής Tan Ikram.

«Παρά τις ιστορικές αποτυχίες, η Uber πλέον μπορεί να έχει άδεια κυκλοφορίας», αποκάλυψε ο δικαστής.

Τι είχε συμβεί πέρυσι

Υπενθυμίζεται εδώ ότι πριν από περίπου έναν χρόνο – τον Νοέμβριο του 2019 – η αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (Transport for London - TfL) δεν ανανέωσε την άδεια της Uber, μπλοκάροντας επί της ουσίας τη λειτουργία της στη βρετανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τις τότε αποφάσεις της TfL, «μια σειρά αποτυχιών» της Uber, οι οποίες έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πελατών της, δεν ήταν δυνατόν να επιτρέψουν την ανανέωση της άδειας λειτουργίας της στο Λονδίνο. Να σημειωθεί ότι πέρυσι ήταν η δεύτερη φορά που η TfL «έκοψε» την άδεια της Uber. Η πρώτη φορά ήταν το 2017.

Η μετοχή

Στη δημοσιοποίηση της απόφασης του δικαστή, η μετοχή της Uber έχει επιδοθεί σε ράλι 6% προσυνεδριακά. Η Uber είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Το Λονδίνο είναι η μεγαλύτερη αγορά για την Uber σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η εταιρεία μετρά 3,5 εκατομμύρια χρήστες στη βρετανική πρωτεύουσα, ενώ διαθέτει 45.000 οδηγούς. Η Uber έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στους δρόμους του Λονδίνου το 2012.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider