Οι πιο... δουλευταράδες στην Ευρώπη οι Έλληνες: Το 11,6% εργάζεται πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι πιο... δουλευταράδες στην Ευρώπη οι Έλληνες: Το 11,6% εργάζεται πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα
Την πρωτιά στην Ευρώπη αναφορικά με τις ώρες εργασίας κατέκτησαν οι Έλληνες, καθώς τo 11,6% το 2023 δούλεψε πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα.

Την πρωτιά στην Ευρώπη αναφορικά με τις ώρες εργασίας κατέκτησαν οι Έλληνες, καθώς τo 11,6% το 2023 δούλεψε πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα – όπως κατέδειξαν χαρακτηριστικά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, Eurostat.

Συνολικά το 2023, το 7,1% των απασχολουμένων στην ΕΕ έκαναν υπερωρίες στην κύρια εργασία τους (πέρασαν 49 ή περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως στη δουλειά). Μετά την «πρωταθλήτρια» Ελλάδα (11,6%), δεύτερη αναδείχθηκε η Κύπρος (10,4%) και τρίτη η Γαλλία (10,1%). Αντιθέτως, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (0,4%), τη Λιθουανία και τη Λετονία (1,1% έκαστη).

Υψηλότερο είναι και το ποσοστό αυτοαπασχολουμένων που εργάστηκε πάνω από 49 ώρες εβδομαδιαίως (29,3% του συνόλου των αυτοαπασχολούμενων) σε σύγκριση με τους μισθωτούς (3,6% του συνόλου των εργαζομένων). Οι υπερωρίες ήταν συχνότερες μεταξύ των ειδικευμένων εργαζομένων στη γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία (27,5%) και τους διευθυντές (21,9%). Σε όλες οι άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως ορίζονται από τη διεθνή τυπική ταξινόμηση επαγγελμάτων (ISCO) ήταν κατά μέσο όρο 7,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Mytilineos: Στις 4 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση - Τα θέματα

Ο Ερντογάν καταγγέλλει την καταστολή των φιλοπαλαιστινιακών κινητοποιήσεων στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider