ΗΠΑ: Ποιοι κλάδοι δημιούργησαν τις περισσότερες νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ποιοι κλάδοι δημιούργησαν τις περισσότερες νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο
Οι επιχειρηματίες φιλοξενίας, εστίασης και διασκέδασης βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης.

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο σημείωσε σημαντική άνοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αρμόδιο αμερικανικό υπουργείο.

Σύμφωνα με το CNBC καταγράφηκε ισχυρή ανάκαμψη της απασχόλησης, καθώς οι νέες θέσεις εργασίας έφτασαν τις 531.000 έναντι 312.000 τον Σεπτέμβριο με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου και έναντι 194.000 θέσεων στην αρχική εκτίμηση του Σεπτεμβρίου.

Οι επιχειρηματίες φιλοξενίας, εστίασης και διασκέδασης βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης, με την εστίαση να καλύπτει το μεγαλύτερο κομμάτι καταγράφοντας 120.000 προσλήψεις σε μάγειρες, σερβιτόρους και άλλο προσωπικό εστιατορίου.

Μάλιστα, οι θέσεις εργασίας στον συγκεκριμένο κλάδο έχει σημειώσει άνοδο 2,4 εκατ. νέων θέσεων από την αρχή του 2021, αν και βρίσκεται χαμηλότερα κατά 8,2% σε σύγκριση με το 2020.

Ακολουθούν οι κλάδοι υπηρεσιών, κατασκευών και μεταφορών, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται οκλάδος των εξορύξεων. Το δημόσιο βρίσκεται σε αρνητικό επίπεδο με 73.000 λιγότερες θέσεις τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατακόρυφη αύξηση στις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider