Sustainability

Φροντίζουμε για το μεγάλο μας σπίτι

Το σπίτι μας είναι καθαρό. Τακτοποιημένο. Στο σπίτι μας δεν θα βρούμε πεταμένα σκουπίδια, αποφάγια, πλαστικά μπουκάλια σκόρπια δεξιά και αριστερά. Δεν θα αφήσουμε τα φώτα να «καίνε» όταν δεν τα χρειαζόμαστε, θα κλείσουμε τη βρύση, θα προσέξουμε μάλιστα να μη «χαλάσουμε» το νερό άσκοπα. Έτσι είμαστε στο σπίτι μας. Έτσι πρέπει να είμαστε και έξω από αυτό. 

Γιατί το περιβάλλον, ο πλανήτης μας είναι το μεγάλο μας σπίτι. Το γνωρίζουμε και έτσι το αντιμετωπίζουμε. Και η φροντίδα του είναι μια υπόθεση που μας ενδιαφέρει, είναι το μεγάλο παγκόσμιο στοίχημα που μας αφορά όλους μαζί, αλλά και τον καθένα ξεχωριστά.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος βλέπει τον πλανήτη σαν το μεγάλο μας σπίτι. Πρωταγωνιστεί στην κοινή προσπάθεια -για εμάς, για την κοινωνία, για το περιβάλλον- με ένα πλήθος δράσεων και πρωτοβουλιών, που έχουν άμεσα και μεσοπρόθεσμα αποτελέσματα. Γιατί εδώ και αν μετράει το αποτέλεσμα! Και επειδή η ΑΒ θέλει αυτή η γενιά να αφήσει έναν καλύτερο κόσμο στις επόμενες…

Έχει δεσμευτεί να περιορίσει τη σπατάλη τροφίμων και να μειώσει το πλαστικό μέχρι το 2025, κατά 50%. Ήδη, τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά και μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον:

•    Στην ΑΒ, μόνο κατά τη διάρκεια του 2019, ανακυκλώθηκαν πάνω από 3,5 εκατομμύρια συσκευασίες μέσα από τα 89 πρωτοποριακά συστήματα ατομικής εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών.

•    Τον ίδιο χρόνο, πάνω από 8.000 παιδιά εκπαιδεύτηκαν στην ανακύκλωση μέσα από το διώροφο λεωφορείο της εταιρείας, το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης».

•    Μέσα στο 2020, καταργούνται τα πλαστικά μιας χρήσης που πωλούνται στα καταστήματα. 

•    Έως το 2025, μειώνεται το βάρος του πλαστικού σε πολλές συσκευασίες και αντικαθίσταται το 100% των υπόλοιπων πλαστικών συσκευασιών με συσκευασίες από ανακυκλώσιμο, ανακυκλωμένο ή κομποστοποιήσιμο υλικό.

Επιπλέον, σε συνεργασία με την οργάνωση «Μπορούμε» ίδρυσε την πρώτη «Συμμαχία για τη μείωση σπατάλης τροφίμων» στην Ελλάδα. Με στόχο την ανάπτυξη συνεργειών και την ανάληψη συντονισμένης δράσης, στο πλαίσιο της «Συμμαχίας» ενώνουν τις δυνάμεις τους δημόσιες αρχές, επαγγελματικοί φορείς, επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης από όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, φορείς της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, ώστε να περιοριστεί αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο που επιβαρύνει τον πλανήτη μας και επιτρέπει αποθέματα τροφίμων να αξιοποιηθούν για τη στήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη αντί να καταλήγουν στα απορρίμματα.

«Πιστεύουμε στη δύναμη του «μαζί» και με φροντίδα και ευθύνη, αναλαμβάνουμε δράση σήμερα, η οποία θα έχει πολλαπλό θετικό αντίκτυπο αύριο», μας λένε οι άνθρωποι της ΑΒ, και μας προτείνουν να πάρουμε έμπνευση από τις δικές τους δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας

Το περιβάλλον, η οικονομία, η κοινωνία συμφωνούν: Ο πλανήτης δεν μπορεί να περιμένει. Γιατί ό,τι ταλαιπωρεί το μεγάλο μας σπίτι σήμερα, αύριο θα πλήξει και το μικρό…

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: