Tip of the Day

Πώς να μειώσετε τα έξοδα μετακίνησης

Η λύση στα ακριβά καύσιμα κίνησης είναι η στροφή σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης οι οποίοι θα είναι λιγότερο κοστοβόροι ή η μείωση των μετακινήσεων αυτών καθαυτών.

Η λύση στα ακριβά καύσιμα κίνησης είναι η στροφή σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης οι οποίοι θα είναι λιγότερο κοστοβόροι ή η μείωση των μετακινήσεων αυτών καθαυτών.

Η Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτου υπολογίζει ότι η κατοχή ακόμη και ενός μικρού μεγέθους αυτοκινήτου θα κοστίσει περισσότερα από 6.000 δολάρια το χρόνο για τα καύσιμα, την ασφάλιση, τη συντήρηση και άλλα σχετικά έξοδα. Υπάρχουν ωστόσο μερικοί που επιτρέπουν στους καταναλωτές να εξοικονομήσουν χρήματα κατά τις μετακινήσεις.

Ένας φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να αφήσετε το γκαζάκι στο γκαράζ και να ανεβείτε στο δίκυκλό σας (ή να κινηθείτε). Η ποδηλασία και το περπάτημα κάνουν καλό στο πορτοφόλι σας, την υγεία σας, στο περιβάλλον και σε …ολόκληρο τον πλανήτη.

Με βάση την ίδια λογική μπορείτε να χρησικμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς εξοικονομούν χρήματα σε βενζίνη, πάρκινγκ, συντήρηση αυτοκινήτου και πολλά άλλα.

Μία έξυπνη λύση είναι να επιστρατεύσετε μερικούς συναδέλφους και να δοκιμάστε το carpooling. Εάν διανύεται τη μέση διαδρομή ο επιμερισμός του κόστους του φυσικού αερίου με ακόμη και έναν επιπλέον επιβάτη μπορεί να εξοικονομήσει έως και 600 δολάρια ετησίως.

Ομοίως, εάν χρειάζεστε αυτοκίνητο για να μετακινηθείτε αλλά δεν το οδηγείτε καθημερινά, σκεφτείτε να νοικιάσετε ή να εγγραφείτε σε ένα δίκτυο κοινής χρήσης αυτοκινήτου. Θα εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση σε ένα όχημα, αλλά θα πληρώνετε μόνο όταν το χρειάζεστε. Και έτσι θα αποφύγετε το κόστος συντήρησης και επισκευής.

Όσον αφορά στο κόστος ασφάλισης, πρέπει να λαμβάνεται υπ’όψιν τιμές ποικίλλουν. Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν μειωμένες τιμές εάν έχετε καλή πιστοληπτική ικανότητα, εάν οδηγείτε με ασφάλεια, εάν τα χιλιόμετρα σας είναι χαμηλά κλπ..

Ως προς το πρακτικό σκέλος, οι καταναλωτές πρέπει να θυμούνται ότι η ταχύτητα μειώνει την οικονομία καυσίμου του αυτοκινήτου, κάτι που σημαίνει ότι θα έχετε λιγότερα μίλια από ό,τι αν επιβραδύνατε.

Φυσικά, η διατήρηση των ελαστικών σας σε καλή κατάσταση, ο τακτικός έλεγχος λαδιών και άλλες βασικές εργασίες συντήρησης του αυτοκινήτου βοηθούν το αυτοκίνητό σας να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και, επομένως, πιο οικονομικά. Επιπλέον, ένα καλά συντηρημένο όχημα έχει καλύτερη αξία μεταπώλησης.

Τέλος, πλένετε το αυτοκίνητό σας ο ίδιος χωρίς μηχανές ή εξειδικευμένα συνεργεία δύο ή τρεις φορές το μήνα και θα έχετε εξοικονομήσει περισσότερο από αρκετό για να γεμίσετε το ρεζερβούαρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ