Τα εστιατόρια της Κοπεγχάγης με αστέρια Michelin είναι τα πιο ακριβά στον κόσμο

Στην πρωτεύουσα της Δανίας θα ξοδέψετε κατά μέσο όρο 400 ευρώ το άτομο για δείπνο σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.
Τα εστιατόρια της Κοπεγχάγης με αστέρια Michelin είναι τα πιο ακριβά στον κόσμο

Αν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα για ένα γεύμα σε κάποιο εστιατόριο, τότε καλύτερα να επισκεφτείτε τη Δανία. Η Κοπεγχάγη είναι η πόλη με τα πιο ακριβά γεύματα σε εστιατόρια με αστέρια Michelin στον κόσμο, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του περιοδικού που ειδικεύεται στη γεύση, Chef's Pencil. Εκεί, μεταξύ των 14 εστιατορίων της δανέζικης πρωτεύουσας με αστέρια Michelin, η μέση τιμή του δείπνου είναι περίπου στα 400 ευρώ. Και η ίδια η Δανία, βέβαια, είναι η χώρα με τα πιο ακριβά γεύματα σε εστιατόρια με αστέρια Michelin, με μέσο κόστος περίπου στα 300 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Φινλανδία: Τα μυστικά της πιο ευτυχισμένης χώρας στον κόσμο

Για να καταλήξει σε αυτούς τους αριθμούς, το Chef's Pencil ανέλυσε τα μενού 3.517 εστιατορίων με αστέρια Michelin, από το ένα αστέρι μέχρι και τρία. Έτσι, εξέτασε και τις 41 χώρες και περιοχές που καλύπτονται από τον 124 ετών οδηγό Michelin. Εάν ένα εστιατόριο είχε διαθέσιμο περισσότερα από ένα μενού γευσιγνωσίας, το περιοδικό επέλεγε το πιο ακριβό, το οποίο όμως δεν περιελάμβανε πρόσθετα πιάτα, ποτά, έξοδα εξυπηρέτησης ή φιλοδωρήματα.

Όσον αφορά τις πιο ακριβές πόλεις, η Κοπεγχάγη βρίσκεται πάνω από τις υπόλοιπες όσον αφορά τη μέση τιμή. Ακολουθεί το Μακάο με μέση τιμή 265 ευρώ, το Χονγκ Κονγκ με 245 ευρώ, το Σαν Φρανσίσκο με 240 ευρώ και το Ντουμπάι συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα με 235 ευρώ. Αν τώρα εξετάσουμε ευρύτερα τις χώρες, εκεί η Δανία ακολουθείται από το Χονγκ Κονγκ (245 ευρώ), την Ισλανδία (235 ευρώ), τη Σιγκαπούρη (230 ευρώ) και τις Ηνωμένες Πολιτείες (220 ευρώ).

Εικόνα

Συνολικά, η μέση τιμή για ένα γεύμα με αστέρι Michelin μεταξύ όλων των εστιατορίων της κατάταξης είναι 165 ευρώ. Ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι ότι κάθε αστέρι προσθέτει περίπου 80-100 ευρώ στο κόστος του δείπνου σας. Τα εστιατόρια με ένα αστέρι χρεώνουν κατά μέσο όρο 140-150 ευρώ το μενού τους, ενώ τα εστιατόρια με δύο αστέρια ανεβαίνουν στα 220-240 ευρώ και τα εστιατόρια με τρία αστέρια στα 300-330 ευρώ. Αν και τα αστέρια έχουν σκοπό να υποδηλώνουν ένα αυξημένο επίπεδο μαγειρικής ικανότητας και εξυπηρέτησης, υποδηλώνουν επίσης και μια αυξημένη τιμή.