Rabbit R1: O νέος βοηθός τσέπης με τεχνητή νοημοσύνη που έγινε αμέσως sold out

Παρουσιάστηκε στη φετινή CES του Λας Βέγκας και οι παραγγελίες για αυτή την περίεργη συσκευή εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες.
Rabbit R1: O νέος βοηθός τσέπης με τεχνητή νοημοσύνη που έγινε αμέσως sold out

Όχι, το Rabbit R1 δεν είναι ένα ακόμη smartphone. Για την ακρίβεια δεν μιλάμε για κινητό τηλέφωνο (αν και μοιάζει), αλλά για μια συσκευή τσέπης που θέλει να μας βοηθήσει στις καθημερινές εργασίες, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την τεχνητή νοημοσύνη. Ονομάζεται R1, παράγεται από την αμερικανική startup Rabbit και είναι ένα από εκείνα τα gadget που ξεχώρισαν ανάμεσα στα φουτουριστικά προϊόντα που παρουσιάστηκαν στη φετινή CES, τη μεγάλη έκθεση τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας.

Διαβάστε ακόμη: Forbes: Στην ελίτ της παγκόσμιας οινοποιοίας η Ελλάδα - Τα κρασιά που «μάγεψαν»

Το νέο αυτό gadget έχει μια οθόνη αφής 2,88 ιντσών και έναν αναλογικό τροχό δίπλα του. Πάνω από τον τροχό, υπάρχει ένα μικρό κουτάκι με μια κάμερα, ικανό να περιστρέφεται 360 μοίρες, το οποίο ονομάζεται Rabbit Eye. Με αυτό μπορείτε να τραβάτε όλες τις φωτογραφίες και κάνετε τις βιντεοκλήσεις σας. Επίσης, στο πλάι της συσκευής βρίσκουμε ένα μικρό κουμπί, το οποίο αν το πατήσετε μπορείτε να δώσετε οδηγίες στο Rabbit R1 σας.

Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία του είναι να μπορεί να εκτελέσει για εμάς σχεδόν οποιαδήποτε ψηφιακή εργασία, από το να φτιάξει το πρόγραμμα των ραντεβού μας, μέχρι το να μας κλείσει εισιτήρια και διακοπές στις καλύτερες τιμές, χωρίς να κουνήσουμε το δάκτυλό μας. Έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχεία, καθώς και επεξεργαστή MediaTek Helio P35, 4 GB RAM και 128 GB αποθηκευτικού χώρου.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως εκμεταλλεύεται στο έπακρο την τεχνητή νοημοσύνη (όπως ακριβώς κάνει και το ChatGPT) έτσι ώστε να προσφέρει σύνθετες λύσεις σε διάφορες απαιτήσεις μας. Παραχωρώντας του την πρόσβαση στις εφαρμογές του κινητού μας, μπορεί για παράδειγμα με μια απλή φωνητική εντολή να κάνει από μόνο του μια online παραγγελία φαγητού, να μας κλείσει ένα ταξί, να απαντήσει σε κάθε μας ερώτηση ή ακόμη και να προχωρήσει σε πιο περίπλοκες ενέργειες.

Εικόνα

Προφανώς το R1 δεν προτείνεται ως εναλλακτική του smartphone. Τουλάχιστον για την ώρα. Όμως, αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι βρισκόμαστε μόνο στην αρχή μιας νέας εποχής στην οποία η τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσει σε βαθιές αλλαγές στις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή CES στο Λας Βέγκας, από τα 500 κομμάτια που είχαν αρχικά ως στόχο να πουλήσουν οι προγραμματιστές του Rabbit R1, ξεπούλησαν σχεδόν αμέσως μια πρώτη παραγγελία 10 χιλιάδων κομματιών, η οποία θα παραδωθεί μεταξύ Απριλίου και Μαΐου.

Οι προπαραγγελίες είναι ανοιχτές για ακόμη 10.000 κομμάτια με τις επόμενες παραδόσεις να αναμένονται μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου. Όσο για την τιμή του; Kοστίζει 199 δολάρια, ένα ποσό που σίγουρα δεν θεωρείται απαγορευτικό για ένα τόσο καινοτόμο gadget.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ