Το «ιπτάμενο 5στερο» ξαναγράφει την ιστορία του luxury travelling

Ιδιωτικό αεροσκάφος ή 5στερο ξενοδοχείο; Ο νέος ορισμός της ταξιδιωτικής πολυτέλειας συνδυάζει μοναδικά και τα δύο...
Camber Aviation Management/Callies Gräfe Design

Η πτήση με ιδιωτικό αεροσκάφος αποκαλύπτει από μόνη της την οικονομική άνεση των επιβατών της. Πόσω μάλλον αν το αεροσκάφος αυτό είναι το «World Traveler» που διαθέτει τρία σαλόνια με τέτοια πολυτέλεια που θα ζήλευαν και τα 5στερα ξενοδοχεία…

Ένα ξενοδοχείο πολυτελείας στον αέρα

Με σκοπό την παροχή των ανέσεων και της πολυτέλειας ενός ακριβού ξενοδοχείου στον αέρα, γεννήθηκε η ιδέα World Cruiser της Camber Aviation Management, ώστε η πολυτέλεια να απογειωθεί πάνω από τα σύννεφα προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία πτήσης στους προνομιούχους επιβάτες των ιδιωτικών αεροσκαφών.

Το BBJ 777-200LR, δημιουργήθηκε με σκοπό να μεταφέρει πρωτίστως με ασφάλεια αλλά και με πολυτέλεια γύρω στους 80 επιβάτες. «Θέλαμε να βρούμε μια λειτουργική, καινοτόμο λύση με όμορφους αλλά άνετους χώρους κατά τη διάρκεια της πτήσης, σε συνδυασμό με πολυτελείς υπηρεσίες», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Camber, Tom Chatfield.

Το αεροσκάφος χωρίζεται σε πολλές ζώνες που αποπνέουν μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα αλλά και που μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα θορύβου κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Εικόνα
CALLIES GRÄFE DESIGN

Ο νέος ορισμός του luxyry στον αέρα

Όσο για την εμπειρία της πτήσης; Οι επιβάτες μπορεί να βρίσκονται πάνω από τα σύννεφα αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να χαλαρώσουν πίνοντας το ποτό τους στο σαλόνι Explorer Lounge, να διαβάσουν το βιβλίο τους με ησυχία στο Library Lounge ή να μεταφερθούν στα VIP καθίσματα για «συμβατική» εμπειρία πτήσης.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι πως θα έπρεπε να σχεδιάσουμε χώρους που αποπνέουν χαλάρωση και οικειότητα αλλά παράλληλα έπρεπε να περιοριστούμε εντός των συγκεκριμένων πλαισίων ενός αεροσκάφους», τόνισε το σχεδιαστικό τμήμα που ανέλαβε το ομολογουμένως δύσκολο έργο.

Οι σχεδιαστές επέλεξαν μια ζεστή, ουδέτερη χρωματική παλέτα, με ήρεμα χρώματα όπως κονιάκ και μπεζ που μεταδίδουν συναισθήματα ασφάλειας και ηρεμίας στους επιβάτες.

Η ομάδα «πάντρεψε» το παρκέ με τις μοκέτες για τους χώρους χαλάρωσης, διακόσμησε τους τοίχους με εικόνες από την Αφρική και δημιούργησε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα καθώς οι επιβάτες συχνά ξεχνούν πως βρίσκονται πάνω από τα σύννεφα…

Ξεκινάς από το Τόκιο, πίνεις το ποτό σου σε ένα χαλαρό και όμορφο περιβάλλον, ξεκουράζεσαι και αργότερα φθάνεις στο Λονδίνο χωρίς καν να έχεις καταλάβει τη διαδικασία της πτήσης. Και κάπως έτσι, ορίζεται πλέον η πολυτέλεια στον αέρα…