Σε δημοπρασία τo vintage Patek Philippe ρολόι του Andy Warhol για $600,000

Το 18 καρατίων σπάνιο ρολόι είναι ένα από τα 450 μοναδικά κομμάτια που είχαν κατασκευαστεί.
Σε δημοπρασία τo vintage Patek Philippe ρολόι του Andy Warhol για $600,000

Ο Andy Warhol πέρα από την τέχνη του είχε και ένα ακόμη πάθος: τα ρολόγια. Μανιώδης συλλέκτης, είχε στην κατοχή του 313 πανάκριβα ρολόγια, όπου ανάμεσά τους και κάποια σπάνια κομμάτια Rolex, Cartier, Piaget και το εν λόγω Patek Philippe.

Το εξαιρετικά σπάνιο αυτό κομμάτι θα δημοπρατηθεί στις 5 Δεκεμβρίου από τον Οίκο Christie’s. Η κάσα του είναι κατασκευασμένη από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων ενώ το ασημένιο καντράν της Stern Frères, καθαρίστηκε και αποκαταστάθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Το καντράν διανθίζεται από χρυσούς δείκτες ώρας και δείκτες, μια οθόνη έναστρου φεγγαριού στις έξι η ώρα και παράθυρα ημέρας και μήνα στις 12 η ώρα.

Το ρολόι αυτό έκανε την εμφάνισή του από την Patek το 1962 και επανασχεδιάστηκε με τέσσερις διαφορετικές παραλλαγές καντράν.

Εικόνα

Ο Warhol το αγόρασε το 1978 και το ρολόι του είναι ένα από τα 450 μοναδικά κομμάτια που δημιουργήθηκαν. Στη συνέχεια δόθηκε για δημοπρασία το 1988 και ο τότε ιδιοκτήτης του το έδωσε ξανά για δημοπρασία το 2014.

Ο οίκος Christie's αναφέρει ότι το ρολόι είναι σε «εξαιρετική συνολικά κατάσταση, με ένα εξαιρετικά ελκυστικό και καλά διατηρημένο καντράν με απόλυτα ευκρινείς δείκτες και υπογραφή της επωνυμίας». Ως εκ τούτου, το μοναδικό αυτό κομμάτι αναμένεται να δημοπρατηθεί μεταξύ 350.000 και 600.000 δολαρίων τον επόμενο μήνα.

Εικόνα

Στην ίδια δημοπρασία, θα παρουσιαστούν και άλλα μοναδικά ρολόγια που αναμένεται να πουληθούν σε αστρονομικές τιμές. Ανάμεσά τους ένα Patek Philippe Sky Moon Tourbillion (εκτίμηση: $1,2 εκατομμύρια έως $2,2 εκατομμύρια), ένα F.P. Journe Tourbillion Souverain (εκτίμηση: $500.000 έως $1 εκατομμύριο) και ένα μοναδικό Richard Mille RM 018 Tourbillion (εκτίμηση: $500.000 έως $1 εκατομμύριο).

Και καθώς πρόκειται για μοναδικά στον κόσμο ρολόγια αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι νέοι τους ιδιοκτήτες.