Αντζελίνα Τζολί: Πώς και πού πέρασε τις 5 ημέρες γυρισμάτων στην Ελλάδα ως «Μαρία Κάλλας»

Τη Μαρία Κάλλας θα υποδυθεί η διάσημη ηθοποιός, Αντζελίνα Τζολί, στη νέα ταινία του Πάμπλο Λαρέν, με τίτλο «Maria» και για τις ανάγκες των γυρισμάτων βρέθηκε για 5 ημέρες στην Ελλάδα.
Αντζελίνα Τζολί: Πώς και πού πέρασε τις 5 ημέρες γυρισμάτων στην Ελλάδα ως «Μαρία Κάλλας»

Τη Μαρία Κάλλας θα υποδυθεί η διάσημη ηθοποιός, Αντζελίνα Τζολί, στη νέα ταινία του Πάμπλο Λαρέν, με τίτλο «Maria» και για τις ανάγκες των γυρισμάτων βρέθηκε για 5 ημέρες στην Ελλάδα.

Άρωμα Hollywood πλημμύρισε αυτές τις ημέρες τον Πύργο Ηλείας και το Κατάκολο καθώς εκεί ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Maria» με πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί. Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Ελληνίδας ντίβας της όπερας, κάνοντας focus κυρίως στα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Απόβαση Hollywood σε Πύργο και Κατάκολο

Με εμπειρία στις αυτοβιογραφικές ταινίες, ο σκηνοθέτης Πάμπλο Λαρέν, που στο παρελθόν έχει υπογράψει και τα φιλμ «Τζάκι» με τη Νάταλι Πόρτμαν και «Σπένσερ» με την Κρίστεν Στιούαρτ για τις Τζάκι Κένεντι και πριγκίπισσα Νταϊάνα (Σπένσερ) αντίστοιχα, θέλησε να δώσει μια ελληνική πινελιά στην κινηματογραφική βιογραφία της Κάλλας, μεταφέροντας τα γυρίσματα στον τόπο καταγωγής του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, του δεύτερου συζύγου της Κάλλας που «σημάδεψε» τη ζωή της.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, η περιοχή μετατράπηκε για λίγες ημέρες σε κινηματογραφικό πλατό, με πυρετώδεις προετοιμασίες και με δεκάδες συνεργεία να κατακλύζουν κεντρικά σημεία.

Φιλοξενία 5 αστέρων για μια «αθόρυβη» σταρ

Σχεδόν «αθόρυβη» ήταν η παρουσία της χολιγουντιανής σταρ Αντζελίνα Τζολί στην Ελλάδα καθώς επέλεξε απλά να περιοριστεί στα γυρίσματα της ταινίας αποφεύγοντας τις υπόλοιπες δημόσιες εμφανίσεις.

Η διάσημη ηθοποιός, που θα υποδυθεί τη Μαρία Κάλλας, έφτασε στη χώρα μας το βράδυ της Παρασκευής 13/10 αμέσως μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων στο Παρίσι.

Κατόπιν μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο ξενοδοχείο Aldemar Resort στη Σκαφιδιά Ηλείας, όπου και διέμεινε στην προεδρική σουίτα. Για τις ανάγκες της γκαρνταρόμπας, του μακιγιάζ, η παραγωγή νοίκιασε και τη διπλανή σουίτα “Olympia”.

Εικόνα

Για τη διαμονή της Αντζελίνα Τζολί στην Ελλάδα, επιλέχθηκε η Phaidra Suite, η προεδρική σουίτα του Aldemar Olympian Village, μια κομψή επιλογή, με πινελιές πολυτέλειας. Αυτή η χαλαρωτική σουίτα μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερα άτομα και διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις και υπηρεσίες φιλοξενίας πέντε αστέρων.

Η σουίτα διαθέτει δύο ευρύχωρα υπνοδωμάτια, το ένα με γραφείο, σαλόνι με τραπεζαρία και δύο πολυτελή μαρμάρινα μπάνια με τζακούζι και ντους. Επιπλέον, οι επισκέπτες απολαμβάνουν την ιδιωτική πισίνα και την επιπλωμένη βεράντα, με εκπληκτική θέα στην ακτή και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα.

Εικόνα

Γήινη, σεμνή και απόλυτα προσηλωμένη στο ρόλο

Το Σάββατο, παρόλο που παπαράτσι είχαν ακροβολιστεί σε διάφορα σημεία της περιοχής αναμένοντας έστω μια μικρή εμφάνισή της, η χολιγουντιανή σταρ, τους απογοήτευσε, καθώς πέρασε την ημέρα κλεισμένη στο ξενοδοχείο της προκειμένου να ξεκουραστεί. Η μόνη της εμφάνιση έγινε εντός του ξενοδοχείου, όπου και επισκέφθηκε κάποιο από τα πολυτελή εστιατόρια του Aldemar. Επιλέγοντας μια γήινη και σεμνή στάση, η Αντζελίνα Τζολί, θέλησε να συγκεντρωθεί απόλυτα στον ρόλο της αποφεύγοντας τις κοσμικότητες και τις δημόσιες εμφανίσεις.

Την ίδια ημέρα, το συνεργείο της ταινίας εργάστηκε πυρετωδώς στο κομμάτι της προετοιμασίας, τόσο στο θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο όσο και στη θαλαμηγό «Christina O», που βρίσκεται στο λιμάνι στο Κατάκολο για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Την Τζολί συνόδεψαν στα γυρίσματα και οι δύο γιοι της, Μάντοξ και Παξ, οι οποίοι και εργάστηκαν ως βοηθοί σκηνοθέτη για την παραγωγή. Τη συνοδεία της συμπλήρωσαν και οι 5 σωματοφύλακες που είχε μαζί της, που επέβαλαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γύρω από τη διάσημη ηθοποιό.

Όταν εμφανίστηκε ως Κάλλας σε κοινό και δημοσιογράφους

Την Κυριακή, η Χολιγουντιανή σταρ εμφανίστηκε στο θέατρο «Απόλλων» στις 8:30 το πρωί, όπου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί προκειμένου να τη δει από κοντά. Η ίδια, αποφεύγοντας τις κάμερες και τους δημοσιογράφους που την περίμεναν κατάφερε να μπει στο χώρο όπου και έμεινε 4 ώρες μέχρι να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα.

Κατά την έξοδό της, η χολλυγουντιανή σταρ, ντυμένη ως Μαρία Κάλλας, στάθηκε να χαιρετήσει κοινό και δημοσιογράφους ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ταινία (a few words for the movie, please), αρκέστηκε να απαντήσει πως είναι ευτυχισμένη για το ρόλο (απαντώντας μονολεκτικά «happy»).

Τα γυρίσματα στη θαλαμηγό του Ωνάση και η επιθυμία για διανυκτέρευση

Αμέσως μετά την αναχώρησή της από το θέατρο «Απόλλων», η ηθοποιός του Χόλιγουντ κατευθύνθηκε στο Κατάκολο για να συνεχίσει τα γυρίσματα, αυτή τη φορά επάνω στη θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση, Christina O. Επιβιβάστηκε σε φουσκωτό για να προσεγγίσει τη θαλαμηγό όπου την περίμενε και το υπόλοιπο καστ των ηθοποιών.

Τα γυρίσματα στη θαλαμηγό διήρκεσαν αρκετές ώρες και έγιναν στο εσωτερικό της χωρίς η χολυγγουντιανή σταρ να βγει στο κατάστρωμα για κάποια σκηνή. Σαφώς επηρεασμένη από το μύθο που συνοδεύει τη θαλαμηγό καθώς εκεί πέρασε αρκετές στιγμές η μεγάλη ελληνίδα ντίβα της όπερας, η Τζολί είχε εκφράσει την επιθυμία να διανυκτερεύσει στη διάσημη Christina O, κάτι που ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε.

Όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, η διανυκτέρευση στη διάσημη θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση, κοστίζει 100.000 ευρώ την ημέρα, ποσό που θα αναλάβει η εταιρεία παραγωγής. Το αγαπημένο «σκαρί» του Ωνάση, έχει ανακαινιστεί πλήρως και ανήκει πλέον στην εταιρία Morley Yachts του Τιμ Μόρλεϊ, όπου και ναυλώνεται αντί ποσού 700.000 ευρώ την εβδομάδα!

Σε ψαροταβέρνα στο Κατάκολο οι γιοι της Τζολί

Όπως ήταν αναμενόμενο, η άφιξη της Αντζελίνας Τζολί στο γραφικό χωριό προκάλεσε αναστάτωση και πολλοί ήταν οι κάτοικοι που περίμεναν για ώρες υπομονετικά με το κινητό στο χέρι προκειμένου να τραβήξουν βίντεο ή κάποια φωτογραφία με την Χολλυγουντιανή σταρ. Η ίδια ωστόσο, απέφυγε τις δημόσιες εμφανίσεις σε αντίθεση με τους δύο γιους της, που επέλεξαν μια ψαροταβέρνα της περιοχής για να γευματίσουν. Μάλιστα, o 22χρονος Μάντοξ και ο 19χρονος Παξ ήταν ιδιαίτερα φιλικοί με τους κατοίκους που τους πλησίασαν για να τους χαιρετήσουν ενώ ο Μάντοξ φωτογραφήθηκε και με τον ιδιοκτήτη της ψαροταβέρνας «Μαρίνα», ο οποίος ανήρτησε το σχετικό στιγμιότυπο στα social media.

Εικόνα

Η αναχώρηση του συνεργείου από την Ελλάδα και τα κοστούμια της «Μαρίας»

Με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων στην Ελλάδα, η Αντζελίνα Τζολί και το πολυπληθές συνεργείο της ταινίας, αναχώρησαν από τη χώρα την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου, με κατεύθυνση την Βουδαπέστη για τη συνέχιση των γυρισμάτων.

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Biopic που υποστηρίζει στην Ελλάδα η Heretic. Τον Ελληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, με τον οποίο η κορυφαία σοπράνο είχε θυελλώδη σχέση επί χρόνια, θα ενσαρκώσει στη «Μαρία» ο Τούρκος ηθοποιός, Χαλούκ Μπιλγκινέρ. Τα γυρίσματα που ξεκίνησαν στο Παρίσι και συνεχίστηκαν στην Ελλάδα θα συνεχιστούν στη Βουδαπέστη και στο Μιλάνο.

Το κάστ των ηθοποιών πέρα από τη Τζολί, περιλαμβάνει τους Πιερφραντσέσκο Φαβίνο, Άλμπα Ροχργουότσερ, Χαλούκ Μπιλγκινέρ, Κόντι Σμιτ Μακφί και Βαλέρια Γκολίνο. Να σημειωθεί πως τα κοστούμια της Τζολί βασίζονται σε αληθινά ρούχα που φορούσε η Κάλλας αλλά για τα χαρακτηριστικά γούνινα παλτό που βρίσκονται πλέον στη συλλογή του Μάσιμο Καντίνι Παρίνι, χρειάστηκε η συνδρομή της οργάνωσης PETA προκειμένου να μην χρησιμοποιηθεί νέα γούνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ