Ρίτσαρντ Μπάρτον: Στην αγορά το λονδρέζικο σπίτι του θρύλου του κλασικού Χόλιγουντ για 9 εκατ. ευρώ

Το πρώην αρχοντικό του θρύλου του παλιού Χόλιγουντ, Ρίτσαρντ Μπάρτον, στο Λονδίνο βγαίνει στην αγορά για 9 εκατ. ευρώ. Ο Ουαλός ηθοποιός ζούσε στην κατοικία των 477 τετραγωνικών μέτρων στο Hampstead Village όταν συνάντησε για πρώτη φορά την Ελίζαμπεθ Τέιλορ.
Ρίτσαρντ Μπάρτον: Στην αγορά το λονδρέζικο σπίτι του θρύλου του κλασικού Χόλιγουντ για 9 εκατ. ευρώ

Πριν ο Ρίτσαρντ Μπάρτον σαρώσει το παλιό Χόλιγουντ και μεταμορφωθεί σε σταρ παγκοσμίου βεληνεκούς, ήταν ένα απλός θεατρικός ηθοποιός που ζούσε σε ένα όμορφο ακίνητο στο καταπράσινο Hampstead Village του Λονδίνου. Ο Ουαλός ερμηνευτής έμενε στην οδό Lyndhurst με την πρώτη του σύζυγο, Σίμπιλ Κρίστοφερ, μεταξύ 1949 και 1956.

Διαβάστε ακόμα: Τζόρτζ Κλούνεϊ - Δεν πουλά τη βίλα του στη λίμνη Κόμο - Διαψεύδει το πωλητήριο των 107 εκατ. δολαρίων

Το ζευγάρι είχε αρχικά αγοράσει ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στο ισόγειο του κτιρίου, ωστόσο, μετά την επιτυχία του Μπάρτον, απέκτησε τελικά και τους υπόλοιπους ορόφους. Μάλιστα, ο αείμνηστος ηθοποιός ανέλαβε μερικούς από τους πιο διάσημους ρόλους του όταν ακόμα κατοικούσε στην οδό Lyndhurst, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στις ταινίες «The Desert Rats», «The Robe» και «Alexander the Great».

Εκεί ζούσε επίσης όταν συνάντησε για πρώτη φορά την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, το 1953. Η θυελλώδης σχέση τους, ωστόσο, δεν ξεκίνησε τότε, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του 1960, στα γυρίσματα του επικού δράματος εποχής «Κλεοπάτρα». Το ζευγάρι θα παντρευτεί αργότερα και, μάλιστα, δύο φορές.

Εικόνα

Σήμερα, 70 χρόνια μετά την εκτόξευση του Μπάρτον στη στρατόσφαιρα των κινηματογραφικών θρύλων, η βικτοριανή λονδρέζικη κατοικία των 477 τετραγωνικών μέτρων βγαίνει στην αγορά για 7,95 εκατ. λίρες (περίπου 9 εκατ. ευρώ). Μάλιστα, μια μπλε πλάκα, κοντά στην μπροστινή πόρτα, θυμίζει την περίοδο της διαμονής του στην κατοικία. Ο ιστορικός προορισμός αποκαλύφθηκε το 2011 από τον συνάδελφό του Ουαλό ηθοποιό Μάικλ Σιν.

Εικόνα

«Αυτό το σπίτι με την μπλε πλάκα δεν είναι αξιοσημείωτο μόνο του πρώην διάσημου ενοίκου του, αλλά αποτελεί επίσης μια σπάνια ευκαιρία να αγοράσετε ένα υπέροχο οικογενειακό σπίτι στην καρδιά του Hampstead και σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το Hampstead Heath», αναφέρει το μεσιτικό γραφείο Aston Chase, το οποίο έχει αναλάβει την πώληση.

Εικόνα

Η κατοικία, που χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Χένρι Ντέιβιντσον, χρονολογείται από τη δεκαετία του 1860. Συνολικά, η έκταση περιλαμβάνει μια ημιανεξάρτητη κατοικία με έξι υπνοδωμάτια συν ένα ξεχωριστό αυτόνομο διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στον κήπο.

Εικόνα

Υπάρχουν άπειρες αυθεντικές λεπτομέρειες εποχής σε όλο το σπίτι, όπως ψηλά ταβάνια, ψηλά παράθυρα, μαρμάρινα τζάκια και γαλλικές πόρτες. Στα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται επίσης ένα στούντιο ρετιρέ στον τελευταίο όροφο, ένας κήπος μήκους 20 μέτρων στην πίσω πλευρά της οικίας και θέα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου από την κύρια σουίτα.

Εικόνα

Μπορείτε να περιηγηθείτε στο σπίτι του Ρίτσαρντ Μπάρτον με μια επίσκεψη στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του μεσιτικού γραφείου Aston Chase. Ποιος ξέρει; Ίσως το κατώφλι του είναι το πρώτο βήμα για μια μεγάλη κινηματογραφική καριέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ