Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σε τιμή-ρεκόρ 1,1 εκατ. δολαρίων πουλήθηκε το διάσημο «Black Sheep» πουλόβερ της

Το εμβληματικό πουλόβερ «Black Sheep» που φόρεσε κάποτε η πριγκίπισσα Νταϊάνα μόλις πουλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ 1,1 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's. To διάσημο ρούχο αποτελεί πλέον το ακριβότερο πουλόβερ που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σε τιμή-ρεκόρ 1,1 εκατ. δολαρίων πουλήθηκε το διάσημο «Black Sheep» πουλόβερ της

Ένα κοπάδι από μανιασμένους πλειοδότες κατέκλυσε, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, προκαλώντας ένα νέο διπλό ρεκόρ. Αιτία ήταν η δημοπρασία του εμβληματικού πουλόβερ «Black Sheep» της πριγκίπισσας Νταϊάνα, το οποίο κατάφερε τελικά να πουληθεί στην εξωφρενική τιμή του 1,1 εκατ. δολαρίων.

Διαβάστε ακόμα: Ο θησαυρός των Rothschild - 600 αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας βγαίνουν τώρα σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's

Το κόκκινο πλεκτό, το οποίο φόρεσε η Lady Di σε έναν αγώνα πόλο τη δεκαετία του 1980, διέψευσε παταγωδώς οποιαδήποτε εκτίμηση σχετικά με την τελική τιμή του και αποτελεί πλέον το ακριβότερο πουλόβερ που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, επισκιάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ μιας ζακέτας του τραγουδιστή των Nirvana, Κερτ Κομπέιν, η οποία είχε πουληθεί το 2019 για 334.000 δολάρια.

Επίσης, το διάσημο πουλόβερ σημείωσε επίσης κι ένα δεύτερο ρεκόρ δημοπρασίας: αυτό του πολυτιμότερου από τα ρούχα της Νταϊάνα που έχουν βγει σε δημοπρασία, ξεπερνώντας το βραδινό Victor Edelstein φόρεμά της, το οποίο πουλήθηκε για 604.800 δολάρια νωρίτερα φέτος.

Το πλεκτό, το οποίο ανακαλύφθηκε ξανά πρόσφατα από τις σχεδιάστριές του, Joanna Osborne και Sally Muir, συγκέντρωσε συνολικά 44 προσφορές στην πρώτη του εμφάνιση στην αγορά. Η πώληση κορυφώθηκε σε μια σκληρή μάχη προσφορών διάρκειας 15 λεπτών που ανέβασε την τιμή από 190.000 δολάρια σε 1,1 εκατ. δολάρια. Το τελικό ποσό ήταν 14 φορές υψηλότερο από την αρχική εκτίμηση των 80.000 δολαρίων.

Το πλεκτό ήταν ένα από τα πρώτα κομμάτια που σχεδίασαν οι Osborne και Muir για την βρετανική ετικέτα Warm & Wonderful. Το αρχικό κομμάτι αγνοούνταν για δεκαετίες, μέχρι που το δίδυμο το ανακάλυψε νωρίτερα φέτος σε μια σοφίτα, ψάχνοντας για κάποιο άλλο παλιό σχέδιο.

«Από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους που βρήκαμε το πουλόβερ, ξαναζούμε τις όμορφες αναμνήσεις της πριγκίπισσας Νταϊάνα που εμφανιζόταν φορώντας το στα πρωτοσέλιδα κάθε εφημερίδας το 1981» ανέφεραν οι σχεδιάστριες σε ανακοίνωσή τους. «Ενώ της είμαστε για πάντα υπόχρεοι για τον αντίκτυπο που είχε αυτό στην επιχείρησή μας, η βαθύτερη εκτίμησή μας έγκειται στη γνώση ότι μοιράστηκε μια μοναδική σύνδεση με το σχέδιο και την έννοια του μαύρου προβάτου».

Η Warm & Wonderful σταμάτησε να παράγει το πουλόβερ το 1994, αλλά επανέφερε το σχέδιο το 2020. Έτσι, ακόμη κι αν δεν ήσασταν ο πλειοδότης της δημοπρασίας των Sotheby’s, μπορείτε να προμηθευτείτε τη σύγχρονη εκδοχή του εμβληματικού «Black Sheep» πουλόβερ της πριγκίπισσας Νταϊάνα μέσω του online shop Rowing Blazers στην τιμή των 248 δολαρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ