Ριντ Χέιστινγκς: Ο ιδρυτής του Netflix μόλις αγόρασε το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Βόρειας Αμερικής

Ο Ριντ Χέιστινγκς, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Netflix, μπορεί να αποχώρησε, στρέφοντας την πλάτη του στην τεχνολογία, αλλά συνεχίζει να επενδύει στην ψυχαγωγία. Το Powder Mountain στη Γιούτα, το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Βόρειας Αμερικής, είναι το τελευταίο του απόκτημα.
Ριντ Χέιστινγκς: Ο ιδρυτής του Netflix μόλις αγόρασε το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Βόρειας Αμερικής

Αποχωρώντας από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Netflix, τον Ιανουάριο του 2023, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του διαδικτυακού κολοσσού Ριντ Χέιστινγκς φαίνεται ότι αφησε οριστικά πίσω του ολόκληρο τον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς η επόμενη επένδυσή του είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στη Βόρεια Αμερική.

Διαβάστε ακόμα: Eagle Mountain: Ποιος και γιατί έδωσε 22 εκατ. δολάρια για να αγοράσει την πόλη-φάντασμα στην έρημο της Καλιφόρνια;

Έχοντας αποκτήσει ένα μειοψηφικό πακέτο του Powder Mountain στη Γιούτα ήδη από τον Απρίλιο, ο Χέιστινγκς φέρεται να κατέχει από τις 6 Σεπτεμβρίου τη μετοχική πλειοψηφία, έχοντας επενδύσει 100 εκατ. δολάρια επιπλέον.

Το Powder Mountain είναι το χιονοδρομικό κέντρο με τη μεγαλύτερη έκταση για σκι στη Βόρεια Αμερική. Το θέρετρο βρίσκεται πάνω από την κοιλάδα Ogden της Βόρειας Γιούτα και εκτείνεται σε 8.464 στρέμματα. Διαθέτει 54 μονοπάτια, εννέα ανελκυστήρες και δύο μεγάλα πάρκα. Σε μια χρονιά που μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική σε χιονοπτώσεις, οι πίστες του καλύπτονται με πάνω από 1,2 μέτρα χιόνι.

Εικόνα

Ένα ακόμη πλεονέκτημά του είναι ότι βρίσκεται σε απόσταση περίπου μιας ώρας βόρεια του διεθνούς αεροδρομίου του Salt Lake City, και όχι σε κάποια απομακρυσμένη και δυσπρόσιτη περιοχή. Τέλος, λόγω της πολιτικής περιορισμού των εκπτώσεων, των ημερήσιων εισιτηρίων αλλά και των ετήσιων συνδρομών την οποία εφαρμόζει, φαίνεται ότι έχει προσελκύσει σκιέρ ανώτερης οικονομικής επιφάνειας, καθώς υπόσχεται την απόλαυση του σκι με λιγότερο κόσμο στις πίστες.

A post shared by Powder Mountain (@powdermountain)

Προηγούμενοι ιδιοκτήτες του Powder Mountain ήταν οι ιδρυτές της σειράς συνεδρίων Summit Series, οι οποίοι αγόρασαν το θέρετρο για 40 εκατ. δολάρια το 2013, με την πρόθεση να το μετατρέψουν σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον χιονοδρομικό κέντρο για τους πλούσιους της τεχνολογίας.

Εικόνα

Ο σχεδιασμός προέβλεπε την κατασκευή ενός χωριού 500 σπιτιών σε υψόμετρο 2.700 μέτρων, μαζί με διάφορες επιστημονικές, ιατρικές και εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης το έργο αντιμετώπισε διάφορες δυσκολίες και ο Χέιστινγκς, ο οποίος ήταν ήδη ιδιοκτήτης ενός εκ των κατοικιών, αποφάσισε να συμμετάσχει επενδύοντας στο project.

A post shared by Powder Mountain (@powdermountain)

«Πρόκειται για μια επένδυση σε αυτό που εμείς θεωρούμε ότι είναι η απόλυτη εμπειρία για τους σκιέρ», δήλωσε ο Χέιστινγκς. «Η γυναίκα μου, Πάτι, κι εγώ αγαπάμε αυτό το μέρος. Αγαπάμε την πούδρα που απλώνεται στις πλαγιές του, αγαπάμε την απεραντοσύνη του εδάφους και αγαπάμε την κοινότητα. Προσπαθούμε να τονίσουμε αυτό που το έκανε πάντα ξεχωριστό. Θα το καταφέρουμε καθιστώντας το πιο εύκολα προσβάσιμο, ενισχύοντας τις υποδομές και τις ανέσεις που προσφέρει, διατηρώντας παράλληλα αυτό για το οποίο το Powder Mountain είναι γνωστό: την έλλειψη πολυκοσμίας».

Εικόνα

Ο Χέιστινγκς ευελπιστεί ότι η επένδυση θα έχει άμεσο αντίκτυπο, καθώς προορίζεται για βελτιώσεις που θα επεκτείνουν το έδαφος για σκι, θα δημιουργήσουν ένα νέο σύστημα μονοπατιών για σκι αντοχής και περπάτημα με χιονοπέδιλα και θα υποστηρίξουν τις ανάγκες των σκιέρ όλων των επιπέδων, ικανοτήτων και ηλικιών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το χιονοδρομικό κέντρο και τις εγκαταστάσεις του μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Powder Mountain.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ