ΛεΜπρόν Τζέιμς: Ο θρύλος του NBA επισκέφτηκε το Ριάντ και οι φήμες για μεταγραφή 1 δισ. δολαρίων οργιάζουν

Ο θρύλος του ΝΒΑ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, επισκέφθηκε πρόσφατα το Ριάντ για έναν φιλικό αγώνα στο AZM Academyνα. Αν και διευκρίνισε ότι προσκλήθηκε από Υπουργείο Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, φήμες για επικείμενη μεταγραφή του ύψους 1 δισ. δολαρίων κατέκλυσαν την ειδησεογραφία.
ΛεΜπρόν Τζέιμς: Ο θρύλος του NBA επισκέφτηκε το Ριάντ και οι φήμες για μεταγραφή 1 δισ. δολαρίων οργιάζουν

Έχοντας σπάσει κάθε ρεκόρ στον πλανήτη με τις υπερκατασκευές τους, οι ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας φαίνεται ότι θέλουν να κάνουν το ίδιο και με τις αθλητικές μεταγραφές, το ύψος των οποίων συναγωνίζεται τα φαραωνικά επίπεδα των κτιρίων τους.

Διαβάστε ακόμα: Ντουμπάι - Το νέο πεντάστερο θέρετρο My Second Home των 10 εκατ. δολαρίων απευθύνεται αποκλειστικά σε σκύλους

Αφού έφεραν στη χώρα σπουδαίους άσους του ποδοσφαίρου όπως ο Νεϊμάρ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Φιλ Μίκελσον και ο Ντάστιν Τζόνσον, τώρα στρέφουν το βλέμμα τους προς το μπάσκετ. Πρόσφατα, ο θρύλος του ΝΒΑ ΛεΜπρόν Τζέιμς εθεάθη στο Ριάντ, να συνοδεύεται σε ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ με ένα πανό που έγραφε «Καλώς ήρθατε στην Αραβία» και «Υπουργείο Αθλητισμού».

Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό, σε ένα tweet που κοινοποιήθηκε τον Ιούλιο, ο ΛεΜπρόν αστειευόταν αφήνοντας υπόνοιες για την υπογραφή συμφωνίας ενός έτους για να παίξει στη Σαουδική Αραβία. «Κατευθύνθηκα στη Σαουδική Αραβία όταν τηλεφώνησαν στους @RichPaul4 & @mavcarter για αυτή τη συμφωνία ενός έτους!», ανέφερε στην ανάρτησή του ο θρύλος του NBA, κάτω από το διάσημο GIF με τον Φόρεστ Γκαμπ να τρέχει.

Τόσο το tweet όσο και η επίσκεψη του Τζέιμς στο Ριάντ προκάλεσε έντονη… εφίδρωση στους πάντες, πυροδοτώντας φήμες για μια διετούς συμφωνία, ύψους 1 δισ. δολαρίων, που προτάθηκε στον παίκτη για να παίξει στη σαουδαραβική ομάδα της Al-Hilal.

Η ατμόσφαιρα ξεκαθάρισε όταν πηγές από το κοντινό περιβάλλον του Τζέιμς διευκρίνισαν ότι η επίσκεψη του σούπερ σταρ των Λέικερς πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του Υπουργείο Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας για έναν φιλικό αγώνα στο AZM Academy.

Ο Δρ Ghassan Tashkundi, Πρόεδρος της Σαουδικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, δήλωσε: «Είναι τιμή μας που καλωσορίζουμε σήμερα τον ΛεΜπρον Τζέιμς στη Σαουδική Αραβία. Όλοι νιώσαμε μεγάλη χαρά βλέποντας τις αντιδράσεις των παικτών και τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους όταν μπήκε στην αίθουσα. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για το πάθος που δείχνει κατά τη διάρκεια της προπόνησης και που αφιέρωσε το χρόνο του για να εμπνεύσει την επόμενη γενιά των παικτών μας στο Βασίλειο».

«Ο ΛεΜπρόν είναι κάτι περισσότερο από αθλητής και η επιρροή του στους νέους, άνδρες και γυναίκες, εκτείνεται πολύ πέρα από τον κόσμο του αθλητισμού. Είμαι σίγουρος ότι η επίσκεψή του σήμερα και η αλληλεπίδραση με τους παίκτες δημιούργησαν αναμνήσεις ζωής και έκαναν τα όνειρά τους πραγματικότητα», πρόσθεσε ο Tashkundi.

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του NBA μοιράστηκε μια selfie που τράβηξε ο Bader bin Farhan Alsaud, υπουργός Πολιτισμού του Βασιλείου, με τη λεζάντα: «Αγαπώ τον αδερφό μου!!! Μέχρι το επόμενο».

Μπορεί, βέβαια, ο «Βασιλιάς» να μην ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Εμιράτα, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι το φλερτ δεν έχει τελειώσει και ότι ο φόργουορντ των Λέικερς θα διαβεί τελικά τον Ρουβίκωνα μόλις κλείσει την καριέρα του στο ΝΒΑ. Άλλωστε, όπως ο Βίτο Κορλεόνε στην ταινία «Ο Νονός», έτσι και η Σαουδική Αραβία είναι γνωστή για τις προσφορές που δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ