Θεωρία της Σχετικότητας: Σπάνιο χειρόγραφο του Αϊνστάιν με τα μυστικά του χωροχρόνου βγαίνει σε δημοπρασία

Σπάνιο χειρόγραφο του Αινστάιν που δημοσιεύτηκε στους New York Times το 1929 βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's στη Σαγκάη. Το υλικό αποτελείται από 14 σελίδες και είναι μια απόπειρα του επιστήμονα να εξηγήσει στους αναγνώστες της εφημερίδας τη θεωρία της Σχετικότητας.
Θεωρία της Σχετικότητας: Σπάνιο χειρόγραφο του Αϊνστάιν με τα μυστικά του χωροχρόνου βγαίνει σε δημοπρασία

Ένα εξαιρετικά σπάνιο αυτόγραφο χειρόγραφο του Άλμπερτ Αϊνστάιν από το 1929 που εξηγεί την ομορφιά της Σχετικότητας πρόκειται να βγει στο σφυρί σε δημοπρασία του οίκου Christie's στη Σαγκάη αυτόν τον μήνα.

Διαβάστε ακόμα: Christie's - Ματαίωσε τη δεύτερη δημοπρασία κοσμημάτων που αποκτήθηκαν από ναζιστικούς διωγμούς Εβραίων

Το χειρόγραφο αποτελούσε ανάθεση των New York Times στον επιστήμονα, με την παράκληση να εξηγήσει το έργο του στους αναγνώστες, αναπτύσσοντας τις ειδικές και γενικές θεωρίες της Σχετικότητας. Αποτελείται από συνολικά 14 σελίδες, είναι γραμμένο στα γερμανικά και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά σε ένα ένθετο της εφημερίδας στις 3 Φεβρουαρίου 1929.

Το υλικό περιέχει επίσης δύο εξισώσεις και ένα διάγραμμα της δομής του χωροχρονικού συνεχούς. Το χειρόγραφο περιλαμβάνει ακόμη δύο πλήρεις σελίδες επιστημονικών τύπων. Το όνομά του και η διεύθυνσή του Αϊνστάιν στο Βερολίνο, 5 Haberlandstrasse, βρίσκονται στην κενή πίσω όψη των γραπτών σελίδων.

Εικόνα

Η Τζορτζίνα Χίλτον, Επικεφαλής Κλασικής Τέχνης του Christie's Asia Pacific, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φέρουμε αυτό το σημαντικό χειρόγραφο του διάσημου επιστήμονα Άλμπερτ Αϊνστάιν στην αίθουσα πωλήσεών μας στη Σαγκάη για πρώτη φορά. Το χειρόγραφο παρέχει μια μοναδική και συναρπαστική ματιά στη διαδικασία σκέψης του Αϊνστάιν και παρακολουθεί την εξέλιξη των πρωτοποριακών ιδεών του. Δεδομένων των ιστορικών δεσμών του Αϊνστάιν με τη Σαγκάη, παράλληλα με το σημαντικό ενδιαφέρον από Κινέζους συλλέκτες για επιστημονικά αντικείμενα, η αίθουσα πωλήσεών μας στη Σαγκάη είναι ένα κατάλληλο πλαίσιο για να παρουσιάσουμε αυτό το μοναδικό χειρόγραφο. Προσβλέπουμε σε συναρπαστικούς παγκόσμιους συλλέκτες και λάτρεις της επιστήμης με αυτό το αξιοσημείωτο κομμάτι της ιστορίας, άρρηκτα συνδεδεμένο με την πρωτοποριακή συνεισφορά του Αϊνστάιν».

Εικόνα

Το χειρόγραφο θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της επετειακής 10ης δημοπρασίας του οίκου της Σαγκάης, η οποία έχει τίτλο «Βραδιά πωλήσεων τέχνης 20ου/21ου αιώνα» και θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου στο Waldorf Astoria Shanghai. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου Christie’s.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ