Bentley Batur: Το ηχοσύστημα Naim for Mulliner στο νέο κουπέ των 2 εκατ. ευρώ κοστίζει περισσότερο από ένα Tesla

H Bentley ανακοίνωσε ότι το νέο Batur θα διαθέτει «το πιο εξαίσιο ηχοσύστημα αυτοκινήτου που δημιουργήθηκε ποτέ». Το σύστημα ονομάζεται Naim for Mulliner, κοστίζει περίπου 30.000 ευρώ, περιλαμβάνει συνολικά 20 ηχεία και είναι το αποτέλεσμα 10.000 ωρών εργασιών ανάπτυξης.
Bentley Batur: Το ηχοσύστημα Naim for Mulliner στο νέο κουπέ των 2 εκατ. ευρώ κοστίζει περισσότερο από ένα Tesla

Το κουπέ Mulliner Batur της Bentley, που αποκαλύφθηκε επίσημα πέρυσι στην Εβδομάδα Αυτοκινήτου του Μοντερέι, είναι ένα αυτοκίνητο που επαναπροσδιορίζει τον ορίζοντα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς παρουσιάστηκε ως επίδειξη για τα μελλοντικά της μοντέλα. Η Bentley, ωστόσο, φαίνεται πως δεν θέλει να αφήσει κανένα περιθώριο ανεκμετάλλευτο, βάζοντας στόχο να κάνει το Batur το πιο συναρπαστικό limited edition αυτοκίνητο που μπορεί να αγοράσει κανείς.

Διαβάστε ακόμα: Vinfast - H τρίτη πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο είναι μια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων από το Βιετνάμ

Ως επιστέγασμα αυτής της φιλοσοφίας, η φίρμα ανακοίνωσε ότι το Batur θα διατίθεται αυτό που διαφημίζεται ως «το πιο εξαίσιο ηχοσύστημα αυτοκινήτου που δημιουργήθηκε ποτέ», το οποίο έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη high end εταιρεία Naim.

Το σύστημα ονομάζεται Naim for Mulliner, κοστίζει 25.000 λίρες (περίπου 30.000 ευρώ) και αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τα 18 Batur που πρόκειται να κατασκευαστούν στο χέρι από τη Mulliner για ισάριθμους πελάτες. Σύμφωνα με την Bentley, το εξατομικευμένο ηχοσύστημα είναι το αποτέλεσμα 10.000 ωρών εργασιών ανάπτυξης που οδήγησαν στη δημιουργία νέου υλικού και στην πλήρη βαθμονόμηση του συστήματος.

Εικόνα

Το αποκλειστικό ηχητικό σύστημα περιλαμβάνει συνολικά 20 ηχεία: έξι τουίτερ, εννέα ηχεία μεσαίας εμβέλειας, δύο γούφερ, δύο ενεργούς μετατροπείς μπάσων και ένα υπογούφερ. Έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια ασυναγώνιστη μουσική εμπειρία, με έμφαση στη λεπτομέρεια, την ισχύ, τη φυσικότητα, την ευελιξία και το βάθος, ενώ χρησιμοποιεί τις πιο αποτελεσματικές τεχνολογίες ήχου.

Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη γαλλική μάρκα ήχου Focal, διαθέτει έναν μοναδικό συνδυασμό κλωβών ηχείων που έχουν δημιουργηθεί με 3D printing και εξαιρετικά συντονισμένων κώνων για την παραγωγή ενός ασύγκριτου ηχοσυστήματος.

Εικόνα

Προερχόμενα από τα ηχεία Grand Utopia της Focal, τα ηχεία και τα τουίτερ μεσαίας κατηγορίας διαθέτουν τους κατοχυρωμένους με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κώνους «M» της Focal. Το σύστημα Naim for Mulliner περιλαμβάνει επίσης την υπερσύγχρονη τεχνολογία Digital Signal Processing (DSP), η οποία επιτρέπει στους οδηγούς να προσαρμόζουν την εμπειρία ακρόασης με βάση τη θέση του καθίσματος και τις προσωπικές τους προτιμήσεις.

Καθώς οι εργασίες ανάπτυξης ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο, οι 18 τυχεροί πελάτες θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να συνεργαστούν στενά με την ομάδα σχεδιασμού της Mulliner και να προσαρμόσουν τα Batur σύμφωνα με τις ακριβείς απαιτήσεις τους.

Το ηχοσύστημα Naim for Mulliner θα είναι μία από τις πρόσθετες επιλογές που θα προσφέρονται με κάθε αυτοκίνητο. Το Batur παρουσιάστηκε με τιμή εκκίνησης τα 1,9 εκατ. ευρώ. Είναι η τελευταία Bentley που τροφοδοτείται από τον εμβληματικό διπλό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα W12 6,0 λίτρων της μάρκας που αποδίδει 740 ίππους.