Τζέιμς Μποντ: Η Aston Martin V8 του 007 από την ταινία «Living Daylights» οδεύει σε δημοπρασία

Ένα εκπληκτικό Aston Martin V8 του 1973 από τη 15η ταινία τoυ Τζέιμς Μποντ, «The Living Daylights», του 1987, θα δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα. Το αυτοκίνητο, μάλιστα, διαθέτει και με μερικά από τα gadget που χρησιμοποίησε ο 007 επί της μεγάλης οθόνης.
Τζέιμς Μποντ: Η Aston Martin V8 του 007 από την ταινία «Living Daylights» οδεύει σε δημοπρασία

Η σχέση πάθους του Τζέιμς Μποντ με την Aston Martin είναι γνωστή στους πάντες. Σε κάθε σχεδόν ταινία του 007 ένα τουλάχιστον αυτοκίνητο της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα αναλάβει να τον βγάλει νικητή στο κυνήγι των κατασκόπων. Σήμερα, μια από τις καλύτερες Aston Martin του αγαπημένου κινηματογραφικού franchise βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby's.

Διαβάστε ακόμα: GoldenEye - Διακοπές α λα Τζέιμς Μποντ στο νησί της Τζαμάικα που ο Ίαν Φλέμινγκ έγραψε όλα τα βιβλία του 007

Ένα εκπληκτικό μοντέλο V8 του 1973 από τη 15η ταινία της σειράς, «The Living Daylights» του 1987, θα δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα. Κι όταν λέμε αυτοκίνητο της ταινίας εννοούμε ότι έρχεται εξοπλισμένο με μερικά από τα gadget που χρησιμοποίησε ο Μποντ επί της μεγάλης οθόνης.

Αν το εμβληματικό DB5 είναι το αγαπημένο αυτοκίνητο του 007, το V8 φαίνεται ότι ακολουθεί στις προτιμήσεις του, καθώς πέρα από το «Living Daylights», το αυτοκίνητο έκανε άλλη μια εμφάνιση στο «No Time to Die» του 2021.

Εικόνα

Κατασκευασμένο από το 1969 έως το '89, αυτό το χειροποίητο θηρίο απέχει παρασάγγας από ένα εκλεπτυσμένο grand tourer. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο μυώδες στυλ του, που παραπέμπει σε αμερικανικά μοντέλα, και τον οκτακύλινδρο κινητήρα 5,3 λίτρων που απέδιδε πάνω από 300 άλογα.

Εικόνα

Οι περισσότεροι θυμούνται το «The Living Daylights» ως την πρώτη ταινία του Timothy Dalton στο ρόλο του Μποντ, αλλά σηματοδότησε επίσης την επιστροφή της Aston Martin στο franchise μετά από 18 χρόνια απουσίας.

Οι παραγωγοί σχεδίαζαν να παρουσιάσουν ένα V8 Vantage στα μέσα της δεκαετίας του '80 στην ταινία, αλλά χάρη σε πολλές παραγγελίες για το μοντέλο, αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν παλαιότερες επαναλήψεις του αυτοκινήτου.

Εικόνα

Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ένα από τα τέσσερα που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα και διαθέτει αμάξωμα από fiberglass που το φέρνει σε συμφωνία με το V8 Vantage. Άλλες τροποποιήσεις περιλαμβάνουν ηλιοροφή και φινίρισμα Cumberland Grey για λόγους συνέχειας.

Εικόνα

Το αυτοκίνητο είναι επίσης εξοπλισμένο με μερικά από τα παιχνίδια, τα οποία ο Q αρέσκεται να προσθέτει σε κάθε όχημα του υπερκατασκόπου. Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται τα αφαιρούμενα ππλευρικά σκι και ένας «πυραυλοκινητήρας» στο πίσω μέρος που βγάζει πραγματικές φλόγες. Το V8 διαθέτει ακόμη και το τροποποιημένο ταμπλό για τις ανάγκες της ταινίας (ευτυχώς, το κουμπί αυτοκαταστροφής δεν λειτουργεί).

Εικόνα

Ο νυν ιδιοκτήτης έχει επίσης φροντίσει να αποκαταστήσει το αυτοκίνητο ώστε να φαίνεται ακριβώς όπως ήταν στη μεγάλη οθόνη. Το V8 θα δημοπρατηθεί κατά τη διάρκεια της Car Week του RM Sotheby's στο Μοντερέι, η οποία θα διαρκέσει από την Τετάρτη 16 Αυγούστου έως το Σάββατο 19 Αυγούστου.

Εικόνα

Ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι η Aston Martin V8 του «Living Daylights» θα πουληθεί μεταξύ 1,4 και 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του RM Sotheby's.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ