Rocks Electric e-XTREME Concept: Η Opel έφτιαξε ένα ηλεκτρικό buggy που σχεδίασε ένας σπουδαστής design

Η Opel αποκάλυψε ένα μοναδικό όχημα βασισμένο στο μίνι ηλεκτρικό αυτοκίνητο της φίρμας Rocks Electric. Το e-XTREME Concept σχεδίασε και διαμόρφωσε σε 3D ο φοιτητής σχεδιασμού Lukas Wenzhöfer, νικητής του διαγωνισμού «You design it, we build it».
Rocks Electric e-XTREME Concept: Η Opel έφτιαξε ένα ηλεκτρικό buggy που σχεδίασε ένας σπουδαστής design

Βασισμένο στην υπάρχουσα πλατφόρμα Citroën Ami, το Rocks Electric που παρουσίασε σχετικά πρόσφατα η Opel είναι ένα συμπαγές ηλεκτρικό όχημα που εστιάζει στις κοντινές μετακινήσεις στην πόλη και έχει σχεδιαστεί ως ένα σύγχρονο αυτοκίνητο που εξυπηρετεί έναν αστικό τρόπο ζωής.

Διαβάστε ακόμα: Caterham EV Seven - Το μεγαλύτερο τεχνολογικό άλμα στην ιστορία της φίρμας είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο 240 ίππων

Σε συνέχεια αυτού, η Opel ανακοίνωσε πρόσφατα τον διαγωνισμό «You design it, we build it», στον οποίο προσκάλεσε σπουδαστές design να παρουσιάσουν τη δική τους άποψη για ένα όχημα lifestyle που βασίζεται στο Rocks Electric. Aρκετούς μήνες και εκατοντάδες υποβολές αργότερα, η Opel έρχεται τώρα να αποκαλύψει τον νικητή, μαζί με ένα μοναδικό, πραγματικά κατασκευασμένο όχημα της νικηφόρας ιδέας, το οποίο «έφερε στη ζωή» η ίδια η μάρκα.

Το εύκολα αναγνωρίσιμο concept, βασισμένο στο νέο συμπαγές EV μοντέλο της Opel, οραματίστηκε, σχεδιάστηκε και διαμορφώθηκε σε 3D από τον φοιτητή σχεδιασμού Lukas Wenzhöfer. Η δραματική αλλαγή του οχήματος γεννήθηκε από μια προσπάθεια να μεταμορφωθεί το εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό μίνι αυτοκίνητο στην πιο διασκεδαστική εκδοχή του. Το τελικό αποτέλεσμα αντλεί έμπνευση από τα ράλι και συνδυάζει στοιχεία από αγωνιστικά τύπου Grand Prix, αυτοκίνητα drift και σκληροπυρηνικά εκτός δρόμου μοντέλα.

Εικόνα

Το Opel Rocks Electric e-XTREME Concept κινείται πάνω σε ένα σετ τροχών που προεξέχουν, δίνοντας στο όχημα μια σημαντικά ευρύτερη στάση. Σε συνδυασμό με διάταξη ανάρτησης διπλού ψαλιδιού, το πρωτότυπο διαθέτει επίσης εξωτερικό κλουβί και σχάρα οροφής σε στυλ εξωσκελετού, το οποίο φιλοξενεί επίσης την πίσω αεροτομή —ένα υπερμεγέθες φτερό, δανεικό από το υπάρχον αγωνιστικό αυτοκίνητο Vectra GTS V8 DTM της Opel.

Εικόνα

Το μπροστινό μέρος του κλουβιού υποστηρίζει επίσης ένα ζευγάρι βοηθητικών προβολέων LED εκτός δρόμου. Το αμάξωμα του αυτοκινήτου είναι επίσης εφοδιασμένο με 3D-printed φτερά, καθώς και ένα μοναδικό πρωτότυπο χρώμα. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ένα προσαρμοσμένο έμβλημα «e-XTREME» και ένα γραφικό με σειριακό αριθμό «001».

Ενώ το Opel Rocks Electric e-XTREME Concept δεν αναμένεται να δει κάποια στιγμή το φως στην άκρη του τούνελ της παραγωγής, το πρωτότυπο ωστόσο one-of-one δείχνει την καταλληλότητα της πλατφόρμας για προσαρμογές, είτε αυτές περιλαμβάνουν απλώς μικρές τροποποιήσεις είτε δραματικές ανακατασκευές που μεταμορφώνουν πλήρως το αυτοκίνητο.

Εικόνα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το project «You design it, we build it» και το όχημα Rocks Electric e-XTREME Concept, μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Opel.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ