Ντουμπάι: Η πιο ακριβή βίλα είναι ένα παλάτι 6.500 τ.μ. διακοσμημένο με 700.000 φύλλα χρυσού

Με την τιμή της να αγγίζει τα 204 εκατομμύρια δολάρια η συγκεκριμένη έπαυλη είναι το πιο ακριβό σπίτι στο Ντουμπάι. Απλώνεται σε μια έκταση που φτάνει τα 6.500 τετραγωνικά μέτρα και είναι διακοσμημένη από περίπου 700.000 φύλλα χρυσού.
Ντουμπάι: Η πιο ακριβή βίλα είναι ένα παλάτι 6.500 τ.μ. διακοσμημένο με 700.000 φύλλα χρυσού

Το Ντουμπάι ξεχειλίζει από πολυτελείς, πανάκριβες κατοικίες, πεντάστερα ξενοδοχεία, εστιατόρια και τεράστια εμπορικά κέντρα. Διαθέτει, όμως, κι ένα παλάτι που έχει καταφέρει να επισκιάσει όλα τα υπόλοιπα. Πιο συγκεκριμένα, το Marble Palace που βρίσκεται στην πόλη της Μέσης Ανατολής κοστίζει 204 εκατομμύρια δολάρια και θεωρείται το πιο ακριβό σπίτι της περιοχής.

Βρίσκεται σε μία από τις πιο πλούσιες γειτονιές του Ντουμπάι, το Emirates Hills, και απλώνεται σε μια έκταση που φτάνει συνολικά τα 6.500 τετραγωνικά μέτρα. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αγροτεμάχια της κοινότητας, ενώ ακριβώς δίπλα υπάρχει κι ένα οικόπεδο περίπου 550 τετραγωνικών μέτρων διαθέσιμο για αγορά, αν χρειάζεστε περισσότερο χώρο.

Διαβάστε ακόμη: «Escapade»: Το νέο superyacht της Gill Schmid Design δεν έχει καταστρώματα - Έχει μόνο πισίνες

Το εν λόγω υπερπολυτελές αρχοντικό μόλις βγήκε στην αγορά έναντι 204 εκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας το το πιο ακριβό σπίτι προς πώληση στην απίστευτα αριστοκρατική πόλη, όπως αναφέρει το Bloomberg, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεται ανάμεσα στις ακριβότερες κατοικίες στον κόσμο.

Εικόνα

Η κύρια κατοικία είναι εξοπλισμένη με μια σειρά από υλικά υψηλής ποιότητας. Είναι χτισμένη από ιταλικό μάρμαρο αξίας περίπου 27 εκατομμυρίων δολαρίων και έχει διακοσμηθεί από περίπου 700.000 φύλλα χρυσού. Το εσωτερικό είναι επίσης διακοσμημένο με περίπου 400 έργα τέχνης από την προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη που μπορούν να αγοραστούν μαζί με την έπαυλη, έπειτα από συμφωνία στην τελική τιμή.

Η διαρρύθμιση της κατοικίας προσφέρει άφθονο χώρο για τραπεζαρία και σαλόνι, μαζί με πέντε μεγάλα υπνοδωμάτια και 19 μπάνια. Η μεγαλοπρεπής σουίτα του ιδιοκτήτη εκτείνεται σε 370 τετραγωνικά μέτρα και είναι σχεδόν διπλάσια σε μέγεθος από το ένα αρκετά ευρύχωρο σπίτι.

Εικόνα

Υπάρχουν επίσης 12 δωμάτια προσωπικού που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 25 άτομα. Όσον αφορά τις υπόλοιπες ανέσεις, η έπαυλη περιλαμβάνει ένα γκαράζ 15 αυτοκινήτων, ένα ενυδρείο 21.000 γαλονιών, δύο θησαυροφυλάκια, έναν υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας, ένα δωμάτιο πανικού και δύο πισίνες.

Εικόνα

Το Marble Palace ολοκληρώθηκε το 2018, μετά από σχεδόν 12 χρόνια σχολαστικών κατασκευαστικών εργασιών και πλέον περιμένουμε να μάθουμε το όνομα του νέου ιδιοκτήτη, ο οποίος θα είναι ικανός να πληρώσει το εξωφρενικό ποσό.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ