Louis Vuitton: Άνοιξε το πρώτο της lounge στον κόσμο στο διεθνές αεροδρόμιο του Κατάρ

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Κατάρ διάλεξε η Louis Vuitton για να ανοίξει το πρώτο της lounge στον κόσμο. Το νέο lounge βρίσκεται πάνω από το κατάστημα της φίρμας και περιλαμβάνει εστιατόριο που επιμελείται ο σεφ τριών αστέρων Michelin, Yannick Alleno.
Louis Vuitton: Άνοιξε το πρώτο της lounge στον κόσμο στο διεθνές αεροδρόμιο του Κατάρ

Το πρώτο lounge και εστιατόριο Louis Vuitton στον κόσμο άνοιξε αυτή την εβδομάδα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad (HIA) στην Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ. Το HIA, ονομάστηκε το «καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο» από τη Skytrax το 2021, και στεγάζει μια σειρά από πολυτελή καταστήματα από φίρμες όπως η Bvlgari, η Fendi και η OMEGA.

Διαβάστε ακόμα: Boeing Business Jet 777-9 - Η νέα VIP καμπίνα της Lufthansa είναι «δώρο» στους δισεκατομμυριούχους της Μέσης Ανατολής

Το νέο lounge βρίσκεται πάνω από το κατάστημά της Louis Vuitton και προσφέρει στους επιβάτες της Α’ θέσης και της business-class της Qatar Airways, φαγητό, ποτό, ψυχαγωγία και ψώνια.

Όπως αναφέρει το Business of Fashion, οι επισκέπτες θα βρουν στο νέο χώρο επώνυμα έπιπλα, όπως τα χαμηλά τραπέζια της India Mahdavi και τις πολυθρόνες Costela του Martin Eisler.

Εικόνα

Το διπλανό εστιατόριο σερβίρει μενού που επιμελείται ο σεφ τριών αστέρων Michelin, Yannick Alleno. Κάθε πιάτο που σερβίρεται είναι φτιαγμένο για να αναδεικνύει την τοπική κουζίνα του Κατάρ που χαρακτηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη χρήση μπαχαρικών και υλικών όπως το σαφράν, οι ξηροί καρποί, τα λάιμ και η κανέλα.

Ενώ το αεροδρόμιο στεγάζει πολλά πολυτελή lounge, το νέο Louis Vuitton Lounge φαίνεται να είναι μια κομψή εναλλακτική λύση για χαλάρωση. Το πολυτελές εστιατόριο της μάρκας εντάσσεται στη σύντομη λίστα των κορυφαίων επιλογών φαγητού του HIA, όπως το Emporio Armani Caffee, το Fendi Caffee, το Ralph's Coffee του Ralph Lauren και το Tea Room του Harrod’s.

Εικόνα

To νέο εστιατόριο στο lounge του αεροδρομίου του Κατάρ δεν είναι το μόνο που άνοιξε πρόσφατα η φίρμα. Με φόντο το Παρίσι, το Maxime Frédéric στο καφέ Louis Vuitton (πήρε το όνομά του από τον επικεφαλής ζαχαροπλαστικής του) αναπτύχθηκε ως μέρος της εμπειρίας «LV Dream» (μια δωρεάν έκθεση που εξιστορεί την πορεία της φίρμας μέσα στις δεκαετίες).

Εικόνα

Το καφέ και το κατάστημα δώρων της Louis Vuitton στο Παρίσι άνοιξε τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο ονειρικός χώρος διαθέτει ακόμη μια μπουτίκ σοκολάτας όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν το κέικ με το χαρακτηριστικό μονόγραμμα του οίκου μόδας αλλά και να δουν το σόου «LV Dream», που βρίσκεται σε βολική τοποθεσία στο ίδιο κτίριο.