«Fast & Furious»: Σε δημοπρασία το πιο εξωφρενικό όχημα της ταινίας - Ένα άρμα μάχης Howe & Howe Ripsaw

Ένα από τα πιο εξωφρενικά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία «Fast & Furious» βγαίνει τώρα σε δημοπρασία. Το Howe & Howe Ripsaw Tank είναι ένα άρμα μάχης που εμφανίστηκε στο «F8» και μπορεί να γίνει δικό σας με 180.000 δολάρια.
«Fast & Furious»: Σε δημοπρασία το πιο εξωφρενικό όχημα της ταινίας - Ένα άρμα μάχης Howe & Howe Ripsaw

Ίσως να μην υπάρχει άλλη ταινία στην ιστορία του Χόλιγουντ απ’ όπου να έχουν παρελάσει τα πιο πολλά εμβληματικά αυτοκίνητα του πλανήτη απ’ ό,τι στο «Fast & Furious». Το Howe & Howe Ripsaw μπορεί να μην είναι ένα από αυτά, είναι σίγουρα όμως ένα από τα πιο εξωφρενικά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στο κινηματογραφικό franchise. Και τώρα βγαίνει σε δημοπρασία.

Διαβάστε ακόμα: Steve McQueen - Σε δημοπρασία μια άψογα ανακαινισμένη Ferrari 275 GTB/4 που ανήκε κάποτε στο θρυλικό ηθοποιό

Τον επόμενο μήνα, ο οίκος Mecum Auctions πρόκειται να δημοπρατήσει το τανκ του 2009, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «The Fate of the Furious» (γνωστής και ως «F8«), ως μέρος της εκδήλωσης με τίτλο «Indy 2023».

Το ερπυστριοφόρο έχει δει καλύτερες μέρες, αλλά η δημοπρασία αντιπροσωπεύει μία από τις καλύτερες ευκαιρίες για εκείνους που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο που πραγματικά ξεχωρίζει.

Εικόνα

Από την τέταρτη ταινία του, το franchise «Fast & Furious» φαίνεται να αποτελεί μια συνεχή άσκηση υπέρβασης των οδηγητικών ορίων, καθώς κάθε νέα περιπέτεια περιλαμβάνει αγριότερα οχήματα, εξωφρενικότερα αυτοκινητοκυνηγητά και επικινδυνότερα ακροβατικά από την προηγούμενη.

Εικόνα

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το ακραίο όχημα παντός εδάφους της Howe & Howe απέσπασε τελικά ένα ρόλο στη μεγάλη οθόνη. Το Ripsaw αναπτύχθηκε αρχικά για χρήση σε καταστάσεις μάχης. Στην πραγματικότητα, ήταν το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ που υπέδειξε το όχημα στους παραγωγούς της ταινίας.

Εικόνα

Φυσικά, το Ripsaw που πρόκειται να δημοπρατηθεί έχει περάσει την καριέρα του περιπολώντας σε σετ ταινιών και όχι σε εμπόλεμες ζώνες. Σύμφωνα με ην περιγραφή στον ιστότοπο της δημοπρασίας, το συγκεκριμένο κομμάτι είναι το πρωτότυπο που κατασκευάστηκε από την Howe & Howe (ο αριθμός πλαισίου 000000001 το αποδεικνύει). Το όχημα, το οποίο εμφανίστηκε επίσης στις δύο ταινίες «G.I. Joe», διαθέτει την ίδια βαφή στρατιωτικού τύπου που είχε και στην ταινία του 2017.

Εικόνα

Το επιβλητικό άρμα μάχης τροφοδοτείται από έναν κινητήρα ντίζελ Duramax V-8 6,6 λίτρων συνδεδεμένο με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της Allison και είναι ικανό να αποδώσει 800 άλογα. Λόγω στρατιωτικού χαρακτήρα, από τον κατασκευαστή δεν παρέχονται πολλές λεπτομέρειες για το όχημα, ωστόσο σε ένα βίντεο από τα παρασκήνια του «F8» αναφέρεται ότι το Ripsaw ήταν σε θέση να εκτιναχθεί πάνω από μια παγωμένη λίμνη με ταχύτητες άνω των 100 χλμ./ώρα.

Μολονότι οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την αναγγελία της δημοπρασίας καθιστούν σαφές ότι το F8 Ripsaw δεν είναι πλέον σε άριστη κατάσταση, το όχημα παραμένει λειτουργικό και μοιάζει ιδιαίτερα διασκεδαστικό στην οδήγηση. Αν ωστόσο αποφασίσετε να το αποκτήσετε, είναι περιττό να πούμε ότι δυστυχώς δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για να πηγαινοέρχεστε στη δουλειά, καθώς το Howe & Howe Ripsaw δεν μπορεί να πάρει άδεια κυκλοφορίας.

Εικόνα

Αν αυτό δεν σας πτοεί, θα έχετε την ευκαιρία να υποβάλετε την προσφορά σας στον ιστότοπο της δημοπρασίας Indy 2023, η οποία θα διαρκέσει από τις 12 έως τις 20 Μαΐου. Ο οίκος δημοπρασιών Mecum Auctions εκτιμά ότι το off-roader θα πουληθεί μεταξύ 150.000 και 180.000 δολαρίων, τιμή μάλλον υψηλή για κάτι που δεν μπορείτε να οδηγήσετε σε δημόσιους δρόμους, σίγουρα όμως χαμηλή σε σχέση με τα 750.000 δολάρια που κόστισε αρχικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ