Credit Suisse: «Σκότωσε» 10 εκατ. χαμηλότερα το γιοτ «Sarafsa» που είχε κατασχέσει από Σαουδάραβα πρίγκιπα

Credit Suisse: «Σκότωσε» 10 εκατ. χαμηλότερα το γιοτ «Sarafsa» που είχε κατασχέσει από Σαουδάραβα πρίγκιπα

65 εκατ. δολάρια κατάφερε τελικά να πουλήσει η Credit Suisse το σούπερ γιοτ του Σαουδάραβα πρίγκιπα Φαχάντ Μπιν Σουλτάν, το οποίο είχε κατασχέσει πέρυσι. Το 82μετρο «Sarafsa» είχε περάσει στην κυριότητα της ελβετικής τράπεζας τον Ιανουάριο του 2022 λόγω απλήρωτων χρεών του Σαουδάραβα πρίγκιπα ύψους 78 εκατ. δολαρίων.

Διαβάστε ακόμα: Τζεφ Μπεζος - Έτοιμο το 127μετρο «Koru» των 500 εκατ. δολαρίων - Είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό γιοτ στον κόσμο

Η πώληση του πλοίου, το οποίο για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έμεινε αγκυροβολημένο στο Μονακό, διεκπεραιώθηκε από την Burgess Yachts και το εντυπωσιακό «Sarafsa» έχει πλέον μετακομίσει στο λιμάνι της Βαλέτας στη Μάλτα, όπου έφτασε την 1η Απριλίου, έχοντας μετονομαστεί σε «Pure».

Πλέον, το σκάφος δεν θα διαθέτει μόνο ένα νέο όνομα, καθώς σύμφωνα με την Esysman Superyachts, ο ιδιοκτήτης προσανατολίζεται στο να το υποβάλει σε πλήρη ανακαίνιση, δίνοντας στο «Pure» μια νέα μοντέρνα πνοή.

Το «Sarafsa» κατασκευάστηκε το 2008 από την Devonport Yachts με το εκπληκτικό για την εποχή κόστος των 65 εκατ. δολαρίων. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο πρίγκιπας Φαχάντ Μπιν Σουλτάν ζήτησε την ίδια τιμή για την πώλησή του. Τελικά, το πολυτελές σκάφος εισήχθη προς πώληση από την Burgess Yacht με σημαντική μείωση τιμής ύψους 10 εκατ. δολαρίων.

Εικόνα

Η πρώην «Sarafsa» και πλέον «Pure», αναμένεται να αποκτήσει σύντομα νέα, πρωτοποριακά χαρακτηριστικά. Το εξαώροφο σκάφος φιλοξενούσε 14 επισκέπτες σε επτά καμπίνες με ιδιωτικά μπάνια και εξυπηρετούνταν από πλήρωμα 23 ατόμων. Οι παροχές του περιλάμβαναν αίθουσα προβολής, πλήρως εξοπλισμένο σπα με πισίνα και ελικοδρόμιο.

Εικόνα

Η μεγάλη ανανέωση θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτεταμένες εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές, με βασικό πάντα άξονα την αδιαμφισβήτητη κομψότητα. Το μεγαλεπήβολο lifting έχει αναλάβει η JMS Yachting.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ