5.000 δολάρια κάθε μέρα για την υπόλοιπη ζωή του πρέπει να πληρώνει στον Sting ο Sean «Diddy» Combs

1.825.000 δολάρια ετησίως, κάθε χρόνο για το υπόλοιπο της ζωής του πρέπει να καταβάλλει ο ράπερ Sean «Diddy» Combs στον τραγουδιστή των Police, Sting, επειδή χρησιμοποίησε αποσπάσματα από το τραγούδι «Every Breath You Take» χωρίς να έχει άδεια.
5.000 δολάρια κάθε μέρα για την υπόλοιπη ζωή του πρέπει να πληρώνει στον Sting ο Sean «Diddy» Combs

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο μπορεί πραγματικά να σας κοστίσει το να χρησιμοποιήσετε ένα τραγούδι χωρίς άδεια, ο Sean «Diddy» Combs έχει την απάντηση και μπορεί να σας εκπλήξει. Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι έχει εκπλήξει ακόμη και τον ίδιο.

Διαβάστε ακόμα: Από τον Μπομπ Ντίλαν μέχρι τη Σακίρα - Γιατί όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες πωλούν τους μουσικούς τους καταλόγους

Το 1997, ο διάσημος ράπερ κυκλοφόρησε το επιτυχημένο κομμάτι «I'll Be Missing You» μετά από το θανάσιμο πυροβολισμό του φίλου του Notorious B.I.G..

Στο τραγούδι, χρησιμοποίησε αποσπάσματα από το «Every Breath You Take» των Police του 1983, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει τη νόμιμη άδεια από το συγκρότημα για να το κάνει. Πάνω από 20 χρόνια αργότερα, ο frontman των Police, Sting, έδωσε μια συνέντευξη στην οποία βεβαίωσε ότι ο Combs πρέπει να του πληρώνει 2.000 δολάρια κάθε μέρα επειδή χρησιμοποίησε το τραγούδι χωρίς άδεια.

Ωστόσο, μόλις αυτή την εβδομάδα, η υπόθεση πήρε νέα τροπή: Ο «Diddy» μπήκε στη συζήτηση κάνοντας ό ίδιος μια διόρθωση: στην πραγματικότητα είναι 5.000 δολάρια και το ποσό αυτό θα πρέπει να πληρώνεται κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο ράπερ αποκάλυψε τις εισφορές που εξακολουθεί να πληρώνει κάνοντας retweet ένα κλιπ από τη συνέντευξη του Sting το 2018, στο οποίο ο Βρετανός καλλιτέχνης ρωτήθηκε για την παράνομη χρήση του «Every Breath You Take» από τον ράπερ.

«Είναι αλήθεια ότι ο “Diddy” έπρεπε να σας πληρώνει δύο χιλιάδες ευρώ την ημέρα επειδή δεν είχε άδεια να δοκιμάσει το “Every Breath You Take”;» είναι η ερώτηση που απευθύνεται στον Sting στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter. Ο Sting απαντά καταφατικά στο κλιπ και σημειώνει ότι είναι «για το υπόλοιπο της ζωής του».

«Σας ζήτησε την άδεια, μετά το γεγονός;» ακολουθεί νέα ερώτηση. Ο Sting επιβεβαιώνει ότι το έκανε και συμπληρώνει ευγενικά: «Είμαστε πολύ καλοί φίλοι τώρα».

Το retweet του ράπερ επιβεβαιώνει την άλλη πτυχή της εκδοχής των γεγονότων: Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από αγάπη και υποστήριξη μεταξύ των δύο μουσικών παρά την πολύ ακριβή συμφωνία που τελικά έκλεισαν. «Όχι, 5 χιλιάδες την ημέρα», έγραψε ο Ντίντι. «Αγάπη στον αδερφό μου @OfficialSting!».

Για να βάλουμε αυτόν τον αριθμό σε μια προοπτική, πρόκειται για 1.825.000 δολάρια ετησίως, κάθε χρόνο για το υπόλοιπο της ζωής του «Diddy». Αν ο ράπερ καταβάλει αυτό το ποσό στον Sting από το 1997, αυτό σημαίνει ότι έχει ήδη πληρώσει πάνω από 45 εκατ. δολάρια στον Άγγλο μουσικό και θα πληρώσει εύκολα άλλα τόσο. Ωστόσο, σύμφωνα με τα σχόλια στο tweet του Diddy, τα χρήματα άξιζαν τον κόπο σε σχέση με την τεράστια επιτυχία του single «I'll Be Missing You».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ