Μπόρις Τζόνσον: Ένα ιστορικό αρχοντικό 400 ετών φέρεται να αγόρασε ο πρώην πρωθυπουργός για 4,3 εκατ. ευρώ

Ο Μπόρις Τζόνσον φημολογείται ότι είναι ο νέος ιδιοκτήτης ενός βρετανικού αρχοντικού 400 ετών. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας αγόρασε το ιστορικό Brightwell Manor για 3,8 εκατομμύρια λίρες.
Μπόρις Τζόνσον: Ένα ιστορικό αρχοντικό 400 ετών φέρεται να αγόρασε ο πρώην πρωθυπουργός για 4,3 εκατ. ευρώ

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, στις 22 Μαρτίου, ο Μπόρις Τζόνσον, πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, εμφανίστηκε στην τηλεόραση σε κατ’ αντιπαράθεση εξέταση από την επιτροπή προνομίων σχετικά με το σκάνδαλο Partygate, για το οποίο ο πολιτικός κατηγορείται ότι σκοπίμως παραπλανούσε το κοινοβούλιο σχετικά με τα όσα ο ίδιο γνώριζε.

Διαβάστε ακόμα: Τhe Holme - Το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο βρίσκεται στο Regent's Park στο Λονδίνο και έχει τιμή 280 εκατ. ευρώ

Το γεγονός ότι βρίσκεται υπό τον έλεγχο της επιτροπής φαίνεται πως δεν εμπόδισε τον Βρετανό πρώην πρωθυπουργό να βρει ένα νέο μέρος για να μείνει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ο Τζόνσον βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης μιας έπαυλης 400 ετών, την οποία φημολογείται ότι θα εντάξει στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων του έναντι 3,8 εκατ. λιρών (4,3 εκατ. ευρώ περίπου).

Το ιστορικό κτήμα με την έπαυλη που χρονολογείται από το 1605 βρίσκεται στο Oxfordshire. Στο ίδιο σημείο, μάλιστα, εικάζεται ότι ο βασιλιάς Στέφανος είχε χτίσει ένα κάστρο με τάφρο τη δεκαετία του 1150. Σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο The Country House Department, η πώληση «ανέμενε προσφορές άνω των 4 εκατ. λιρών».

Εικόνα

Το Brightwell Manor, όπως ονομάζεται, έχει καταχωρηθεί επίσημα ως ιστορικό κτίριο βαθμού ΙΙ, ενώ τα αρχεία του σπιτιού το αναφέρουν ως το ψηλότερο στην περιοχή κατά την εποχή του.

Σύμφωνα με τον μεσίτη Άντριου Ράσελ, «εκείνη την εποχή, το να χτίσει κανείς ένα σπίτι που ήταν ψηλότερο από την τοπική εκκλησία, δεν ήταν ορθή κίνηση. Για να λύσει το πρόβλημα, η οικογένεια που αγόρασε το ακίνητο πρόσθεσε έναν πύργο από κόκκινο τούβλο στην εκκλησία, έτσι ώστε ο ναός να φτάσει στο ύψος του αρχοντικού».

Εικόνα

Το Brightwell Manor αντιπροσωπεύει δύο ξεχωριστές κύριες περιόδους αρχιτεκτονικής. Η καρδιά του σπιτιού (πιστεύεται ότι χρονολογείται από το 1605) με τα δωμάτια που είναι σήμερα το καθιστικό, το οικογενειακό δωμάτιο και η κύρια κρεβατοκάμαρα με επένδυση από ξύλο βελανιδιάς αποτελούν το παλαιότερο μέρος του ακινήτου.

Εικόνα

Το αρχικό κτήμα περιλάμβανε εκτεταμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και άλλες ιδιοκτησίες (που πουλήθηκαν το 1914), εξού και η μεγάλη καμπάνα στο πίσω μέρος του σπιτιού που εικάζεται ότι καλούσε εργάτες από τα χωράφια.

Προς τα τέλη του 18ου αιώνα προστέθηκε η ελκυστική συμμετρική γεωργιανή πρόσοψη. Κατασκευασμένη από κόκκινο τούβλο, ψηλά παράθυρα, κεντρικά τοποθετημένη πόρτα εισόδου με κομψό στηθαίο που κρύβει την κεραμοσκεπή. Το παράρτημα και η κουζίνα χτίστηκαν τη δεκαετία του 1950, σύμφωνα με τον γεωργιανό χαρακτήρα του σπιτιού.

Εικόνα

Από τους πολλούς ιδιοκτήτες του στο πέρασμα των αιώνων, ίσως ο πιο αξιοσημείωτος ήταν ο αιδεσιμότατος Δρ W R Inge, κοσμήτορας του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου και Ιππότης Διοικητής του Βικτωριανού Τάγματος. Ήταν ένας παραγωγικός συγγραφέας και χρησιμοποιούσε το οικογενειακό δωμάτιο ως γραφείο του για να γράψει. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες αγόρασαν το σπίτι από την οικογένειά του το 1971.

Εικόνα

Η ιστορική έπαυλη βρίσκεται σε ένα κύριο οικόπεδο περίπου 5 στρεμμάτων με την κύρια κατοικία να καταλαμβάνει 755 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η εξοχική κατοικία ενός υπνοδωματίου 111 τετραγωνικά μέτρα. Η κύρια κατοικία διαθέτει έξι πολυτελή δωμάτια που το καθένα διατηρεί τη γοητεία του παρελθόντος.

Εικόνα

Το ακίνητο περιβάλλεται από έναν περιφραγμένο κήπο, μια μεγάλη λίμνη, και πολλά οπωροφόρα δέντρα. Υπάρχουν επίσης ένα γήπεδο τένις, δύο στάβλοι, μια εξωτερική αποθήκη κι ένα διπλό γκαράζ δίπλα στο εξοχικό.

Εικόνα

Ακριβώς όπως το εξωτερικό, και το εσωτερικό του ακινήτου αποπνέει γοητεία εποχής. Από την ψηλή οροφή, τα ανοιχτά τζάκια, τα μεγάλα παράθυρα, τις ξύλινες επενδύσεις, τα περίτεχνα γείσα και το δάπεδο από πλάκα, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στο χώρο. Ίσως τελικά ο νέος ιδιοκτήτης του, εάν τελικά αυτός είναι ο Μπόρις Τζόνσον, δώσει στο αρχοντικό μια νέα ανάσα σύγχρονης διασημότητας.