Εthereal: 7,5 εκατ. ευρώ πωλείται το ιδιωτικό νησί απέναντι από την Εύβοια που έκαναν διακοπές οι Beatles

7,5 εκατ. ευρώ είναι πλέον η τιμή του ιδιωτικού νησιού Ethereal, απέναντι από την Ερέτρια που συναγωνίζεται τον Σκορπιό του Ωνάση και τη Σπετσοπούλα του Νιάρχου. Το νησί είχε βγει αρχικά προς πώληση το 2020 με 9 εκατ. ευρώ, ωστόσο δεν κατάφερε να πωληθεί.
Εthereal: 7,5 εκατ. ευρώ πωλείται το ιδιωτικό νησί απέναντι από την Εύβοια που έκαναν διακοπές οι Beatles

Μπορεί να μην είναι στις Κυκλάδες, αλλά το ιδιωτικό νησί Ethereal, γνωστό και ως Αγία Τριάδα, ακριβώς απέναντι από τις ακτές της Ερέτριας στην Έυβοια, ήταν κάποτε ένα πολυπόθητο μέρος διακοπών για βασιλείς και διασημότητες.

Διαβάστε ακόμα: Knives Out - 450 εκατ. δολάρια πωλείται το ελληνικό ιδιωτικό νησί με το παλάτι της νέας ταινίας του Netflix - Κάτι όμως δεν πάει καλά

Σπάνια συναντάται στην αγορά ένα τέτοιο ακίνητο, καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερο νησί με υποδομή και ιστορία που συναγωνίζεται εκείνα του Σκορπιού του Ωνάση και της Σπετσοπούλας του Νιάρχου. Το Ethereal βγήκε αρχικά προς πώληση το 2020 με τιμή 9 εκατ. ευρώ, ωστόσο δεν κατάφερε να πωληθεί με αποτέλεσμα η τιμή να έχει πέσει πλέον στα 7,5 εκατ. ευρώ.

Εικόνα

Το νησί των 12 στρεμμάτων είναι ένας ανέγγιχτος παράδεισος, κατάσπαρτος με αιωνόβιες ελιές, αγριολούλουδα, φιστικιές, κυπαρίσσια και ποικιλία οπωροφόρων όπως ροδιές, βερικοκιές και ροδακινιές. Η όαση ηρεμίας και γαλήνης περιβάλλεται από παραλίες, εκπληκτική θέα και φυσικά γαλάζια κρυστάλλινα νερά, με πλούσια θαλάσσια ζωή.

Εικόνα

Το Ethereal διαθέτει δύο παραδοσιακά ελληνικά σπίτια, μια εκκλησία και ένα καϊκι. Η κύρια κατοικία περιλαμβάνει τέσσερα υπνοδωμάτια, ένα σπίτι για το προσωπικό προσφέρει δύο ακόμη υπνοδωμάτια ενώ ένα μπανγκαλόου στη μεγαλύτερη παραλία λειτουργεί ως ξενώνας.

Εικόνα

Στο γραφικό ξωκλήσι, του οποίου του τοίχους έχει φιλοτεχνήσει διάσημος Έλληνας καλλιτέχνης, έχουν τελεστεί πολλοί οικογενειακοί γάμοι και βαπτίσεις. Ένας ενετικός πύργος χτισμένος από πέτρα λειτουργούσε ως ατελιέ του ιδιοκτήτη, ο οποίος ήταν επίσης καλλιτέχνης.

Εικόνα

Τα κτίρια του νησιού διαθέτουν συνολικό εσωτερικό χώρο 504 m² και χτίστηκαν τη δεκαετία του 1960 με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική εκείνης της περιόδου. Δρόμοι και μονοπάτια συνδέουν τις εννέα υπάρχουσες δομές, ενώ η κύρια αποβάθρα επιτρέπει την πρόσβαση από τη θάλασσα. Επίσης, μια ανεξάρτητη πηγή νερού στην ηπειρωτική χώρα συνδέεται με το νησί, δίνοντάς του μια απεριόριστη παροχή.

Εικόνα

Το Ethereal μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα λαμπρό παρελθόν. Τα μεγάλα πάρτι και τα πλούσια συμπόσια που φιλοξενούσε, με συνδαιτυμόνες τους πλούσιους και διάσημους της εποχής, ήταν κάτι συνηθισμένο. Συχνοί επισκέπτες του αποτελούσαν προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς όπως οι Beatles, η τότε ελληνική βασιλική οικογένεια και ο Αιθίοπας αυτοκράτορας Χαϊλέ Σελασιέ.

Το ιδιωτικό νησί απέχει μόλις 15′ μέσω πτήσης με ελικόπτερο από το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και 120 χλμ. εύκολης διαδρομής από την Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του οίκου Sotheby’s International Realty που έχει αναλάβει την πώληση.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ