Αυτοκίνητα για την Gen Z: Η Mercedes-Benz ενσωματώνει το TikTok στα νέα μοντέλα της

Η Mercedes-Benz λανσάρει μια νέα σειρά αυτοκινήτων, η οποία θα έχει πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα όπως το TikTok, καθώς και διάφορα παιχνίδια. Ένα καινοτόμο στοίχημα που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το μέλλον του σχεδιασμού της αυτοκίνησης.
Αυτοκίνητα για την Gen Z: Η Mercedes-Benz ενσωματώνει το TikTok στα νέα μοντέλα της

Η Mercedes-Benz πρωτοπορεί και ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο αυτοκινήτου που φαίνεται να είναι εναρμονισμένο με τις σημαντικότερες ανάγκες της Gen Z. Έτσι, έχει ενσωματώσει στο ταμπλό της την εφαρμογή του TikTok, μια selfie κάμερα, ενώ διαθέτει μερικές ακόμη οθόνες, οι οποίες υπόσχονται να ζωντανέψουν και να διευκολύνουν το ταξίδι με το συγκεκριμένο όχημα. Ένα καινοτόμο στοίχημα που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το μέλλον του σχεδιασμού της αυτοκίνησης.

Διαβάστε ακόμη: MrBeast: Ο διάσημος YouTuber δώρισε 20.000 παπούτσια σε παιδιά της Αφρικής αλλά το internet διχάζεται

Το TikTok, με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, φαίνεται πως είναι το αγαπημένο μέσο της νέας γενιάς, γεγονός που έχει οδηγήσει πολλές εταιρείες και brands να εστιάσουν τις επικοινωνιακές και διαφημιστικές τους εκστρατείες σε αυτή την εφαρμογή. Τώρα, λοιπόν, βλέπουμε ότι και η αυτοκινητοβιομηχανία έχει βάλει στο στόχαστρο αυτή τη γενιά και τα ενδιαφέροντά της για την αύξηση των πωλήσεων της. Ή τουλάχιστον προς τα εκεί κλίνει η Mercedes-Benz.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι στο Tiktok, υπάρχει αρκετό περιεχόμενο με ανθρώπους μέσα στα αυτοκίνητά τους να διηγούνται αστείες ιστορίες, περιστατικά που έχουν βιώσει ή ακόμη και να μιμούνται χορευτικές φιγούρες. Όποιο κι αν είναι το θέμα του βίντεο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αυτοκίνητο έχει γίνει ένας συχνός χώρος δημιουργίας περιεχομένου στο TikTok και η Mercedes-Benz το εκμεταλλεύτηκε, ενσωματώνοντας μια μπροστινή κάμερα στα ταμπλό των νέων μοντέλων της, η οποία θα είναι ιδανική για την καταγραφή βίντεο μέσα στο αυτοκίνητο.

Εικόνα

Όλες αυτές οι καινοτομίες αποτελούν μέρος της νέας σειράς αυτοκινήτων Mercedes-Benz E-Class, η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια του event Strategy Update: Mercedes-Benz Operating System, όπου επιβεβαιώθηκε επίσης ότι αυτή η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη προς το τέλος του τρέχοντος έτους. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως εκτός από το TikTok και την selfie camera, τα νέα οχήματα της γερμανικής μάρκας θα διαθέτουν ένα σύστημα infotainment MBUX Hyperscreen, ένα σύστημα που με κάθε ταξίδι θα μαθαίνει να προσαρμόζεται στις προτιμήσεις του οδηγού όσον αφορά τη μουσική, τις διαδρομές και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ωστόσο, μέσα σε όλα αυτά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για αυτοκίνητα και ότι η απόσπαση της προσοχής και οι οθόνες μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό κίνδυνο για τους οδηγούς. Όσον αφορά το συγκεκριμένο, η Mercedes-Benz δεν θα επιτρέπει την πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα, όταν το όχημα βρίσκεται σε κίνηση.