Audemars Piguet Code 11.59 Universelle Ultra-Complication: Ένα από τα πιο περίπλοκα και ακριβά ρολόγια του κόσμου

Η Audemars Piguet κάνει το ντεμπούτο ενός από τα πιο περίπλοκα ρολόγια χειρός μέχρι σήμερα. To Code 11.59 Universelle Ultra-Complication, γνωστό και ως RD#4 περιλαμβάνει 23 επιπλοκές, 40 λειτουργίες και 1.155 εξαρτήματα.
Audemars Piguet Code 11.59 Universelle Ultra-Complication: Ένα από τα πιο περίπλοκα και ακριβά ρολόγια του κόσμου

Το όνομα του νέου ρολογιού της Audemars Piguet, το Code 11.59 Universelle Ultra-Complication, αποτίει φόρο τιμής σε ένα ιστορικό μοντέλο ρολογιού τσέπης: το L'Universelle, ένα από τα πιο περίπλοκα ρολόγια που έχει κατασκευαστεί ποτέ από την ελβετική ωρολογοποιία.

Διαβάστε ακόμα: Κριστιάνο Ρονάλντο - Το πράσινο ρολόι Jacob & Co που φοράει στη Σαουδική Αραβία κοστίζει 700.000 ευρώ

Το έργο του νέου Universelle και του μηχανισμού του, του Calibre 1000, ξεκίνησε το 2016 με στόχο «την ανάπτυξη ενός εξαιρετικά περίπλοκου ρολογιού χειρός για καθημερινή χρήση που θα επιτύχει τη σωστή ισορροπία μεταξύ πολυπλοκότητας, εργονομίας και αισθητικής».

Επτά χρόνια αργότερα, ο νέος μηχανισμός Caliber 1000 βλέπει το φως της δημοσιότητας στο Code 11.59 Universelle, μια σύγχρονη εκδοχή του εξαιρετικά περίπλοκου ρολογιού χειρός με 23 επιπλοκές και μια εκπληκτικά εργονομική και φιλική προς το χρήστη προσέγγιση.

Εικόνα

Το νέο ρολόι Ultra-Complication Universelle είναι μέρος της συλλογής Code 11.59 της Audemars Piguet. Η 42άρα κάσα διαθέτει όλα τα γνωστά χαρακτηριστικά της συλλογής, με τις ανοιχτές προεξοχές, τη διπλή καμπύλη επάνω επιφάνεια, το περίπλοκο κρύσταλλο και τη λεπτή στεφάνη της.

Η αριστερή πλευρά της διαθέτει τρεις κορόνες: μία στο κέντρο για τη ρύθμιση ώρας και ημερομηνίας, μία επάνω για την εκκίνηση του χρονομέτρο και μία κάτω για την επιλογή του μήνα για την εκκίνηση του χρονόμετρου. Τρεις ωθητές στην αριστερή πλευρά επιτρέπουν στον χρήστη να αλλάξει τις ενδείξεις φάσεως της σελήνης, να ρυθμίσει την ημέρα με την και να επιλέξει τη λειτουργία ήχων.

Το ρολόι διαθέτει μια σειρά λειτουργιών κουδουνίσματος σε συνδυασμό με την πατενταρισμένη τεχνολογία Super-sonnerie της μάρκας που ενισχύει την ένταση, τον πλούτο, τη μουσικότητα και τη διαύγεια του ήχου που παράγεται από τα κουδούνια που διαθέτει. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός Caliber 1000 είναι εξοπλισμένος με ένα Grande Sonnerie, που χτυπά τις ώρες και κάθε τέταρτο.

Ακολουθούν οι ημερολογιακές λειτουργίες, με ημι-Γρηγοριανό μηχανισμό διαρκούς ημερολογίου. Το Calibre 1000 είναι πιο προηγμένο από τα παραδοσιακά αέναα ημερολόγια, καθώς λαμβάνει υπόψη τη διόρθωση 100 ετών που συνήθως απαιτείται στα παραδοσιακά μοντέλα. Μάλιστα δεν απαιτείται χειροκίνητη ρύθμιση πριν από το έτος 2400.

Ο Caliber 1000 στο Code 11.59 Universelle είναι εξοπλισμένος με χρονογράφο flyback κλασμάτων δευτερολέπτου. Ο χρονογράφος flyback σάς επιτρέπει να επαναφέρετε και να επανεκκινήσετε τον χρονογράφο με ένα μόνο άγγιγμα του ωστηρίου που βρίσκεται στις 4 η ώρα, ενώ ο μηχανισμός κλασμάτων δευτερολέπτων μετρά τα ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα χάρη στην ειδική ώθηση στην κορώνα στις 3 η ώρα.

Καρδιά του μηχανισμού είναι ένα «ιπτάμενο» tourbillon. Ολόκληρος ο μηχανισμός αποτελείται από 1.140 εξαρτήματα και έχει διαστάσεις 34,3 mm x 8,8 mm. Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των εξαρτημάτων, αντιλαμβάνεται κανείς την εκπληκτική δουλειά της μικρογραφίας που έγινε από την ομάδα Ε&Α της μάρκας.

Ο μηχανισμός είναι αυτόματος, κάτι που είναι σπάνιο στα Grande Complications, και αποθηκεύει αποθεματικό ισχύος 60 ωρών, ανάλογα με το αν οι λειτουργίες είναι ενεργοποιημένες ή όχι.

Το Audemars Piguet Code 11.59 Universelle Ultra-Complication κυκλοφορεί σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις. Όλα μοιράζονται την ίδια κάσα 42mm x 15,5mm διαθέσιμη είτε σε λευκό είτε σε ροζ χρυσό 18 καρατίων. Όλα επίσης συνοδεύονται από μαύρο λουράκι αλιγάτορα με πτυσσόμενο κούμπωμα, ενώ περιλαμβάνεται και ένα επιπλέον μαύρο ελαστικό λουράκι από δέρμα μόσχου.

Εικόνα

Φυσικά ένα από τα πιο περίπλοκα ρολόγια του κόσμου δεν μπορεί παρα να είναι και ένα από τα ακριβότερα. Η τιμές για το Code 11.59 Universelle Ultra-Complication ξεκινούν από 1,6 εκατομμύρια δολάρια και μπορείτε να το αποκτήσετε μέσω της ιστοσελίδας της Audemars Piguet.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ