Bugatti Chiron Profilée: Το μοναδικό στο είδος του supercar βγαίνει σε δημοπρασία – Γιατί θα σπάσει ρεκόρ

Η μία και μοναδική Bugatti Chiron Profilée βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο R.M. Sotheby’s. Είναι η τελευταία Bugatti με τον εμβληματικό 16κύλινδρο κινητήρα της εταιρείας και η τιμή της εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 4,55 και 6 εκατ. δολαρίων.
Bugatti Chiron Profilée: Το μοναδικό στο είδος του supercar βγαίνει σε δημοπρασία – Γιατί θα σπάσει ρεκόρ

Ένα μήνα αφότου η Bugatti αποκάλυψε την τελευταία έκδοση της Chiron με το όνομα Profilée, το εντυπωσιακό μοναδικό υπεραυτοκίνητο πωλείται στο δημοπρασία του οίκου R.M. Sotheby’s σήμερα, 1η Φεβρουαρίου, στο Παρίσι.

Διαβάστε ακόμα: Bugatti :Ένας μυστηριώδης πελάτης μόλις αγόρασε δύο supercars δικά του και από ένα για τα έξι παιδιά του

Η δημοπρασία αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τους συλλέκτες αυτοκινήτων να πάρουν στα χέρια τους ένα φρέσκο εργοστασιακό Bugatti με κινητήρα W16. Κι αυτό διότι όχι μόνο όλα τα άλλα κομμάτια της Chiron και των διάφορων εκδόσεών της έχουν ήδη πουληθεί, αλλά αυτή είναι η τελευταία Bugatti με τον εμβληματικό 16κύλινδρο κινητήρα που χρησιμοποιεί η γαλλική εταιρεία από την παρουσίαση της Veyron, εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

Εικόνα

Αυτό που κάνει την Profilée ακόμα πιο ξεχωριστή είναι η εξίσου ενδιαφέρουσα ιστορία της. Η τελική W16 Bugatti αρχικά προοριζόταν να περάσει σε μια μικρή παραγωγή. Δημιουργήθηκε για έναν πελάτη που ζήτησε από τη φίρμα να κατασκευάσει κάτι πιο ριζοσπαστικό από την Chiron Sport και λιγότερο ακραία από την Chiron Pur Sport.

Εικόνα

Δυστυχώς, και οι 500 θέσεις κατασκευής της Chiron εξαντλήθηκαν πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπτυξης της Profilée, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εισαχθεί ως μοντέλο πλήρους παραγωγής. Ωστόσο, η Bugatti αποφάσισε να δώσει στο μοναδικό Profilée μία και μόνη έγκριση για την Ευρώπη, μετατρέποντάς το σε one-off μοντέλο, όπως η Voiture Noire.

Η Profilée διαθέτει πιο ήπιο αεροδυναμικό χαρακτήρα, στοιχείο που της δίνει πιο καθαρή εμφάνιση. Αντί για ένα τεράστιο πίσω φτερό, διαθέτει μια σχετικά μικρότερη σταθερή αεροτομή με μοναδικό σχεδιασμό.

Εικόνα

Επιπλέον, περιλαμβάνει αναθεωρημένο μπροστινό splitter και αποκλειστικό φινίρισμα δύο τόνων που συνδυάζει τη μοναδική απόχρωση Argent Atlantique σε παραλλαγή με εκτεθειμένες ίνες άνθρακα σε μπλε χρώμα.

Ο κινητήρας W16 των 8,0 λίτρων παράγει 1.479 ίππους, ισχύς αρκετή για να εκτοξεύσει το αυτοκίνητο από στάση στα 100 χλμ. σε 2,3 δευτερόλεπτα και σε (ηλεκτρονικά περιορισμένη) τελική ταχύτητα 380 χλμ./ώρα.

Εικόνα

Οι εκτιμήσεις για την τελική τιμή της κατά παραγγελία Bugatti κυμαίνονται μεταξύ 4,55 και 6 εκατ. δολαρίων, κάτι που ακούγεται σαν ευκαιρία αν σκεφτεί κανείς ότι η Voiture Noire πουλήθηκε για 18,7 εκατ. δολάρια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μοναδική Bugatti Chiron Profilée μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου R.M. Sotheby’s.