Το τεράστιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Νέας Υόρκης έχει περισσότερα από 50.000 λαμπάκια

το διάσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Rockefeller Center στη Νέα Υόρκη έρχεται από τη Νορβηγία, ζυγίζει σχεδόν 14 τόνους και είναι περίπου 85 με 90 ετών. Πόσο άραγε κοστίζει ένα τέτοιο δέντρο;
Το τεράστιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Νέας Υόρκης έχει περισσότερα από 50.000 λαμπάκια

Όλο και κάπου θα το έχετε δει. Είτε σε κάποια ταινία είτε σε κάποιο ντοκιμαντέρ ή γιατί όχι σε μια επίσκεψή σας τέτοια περίοδο στη Νέα Υόρκη. Μιλάμε φυσικά για το διάσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Rockefeller Center, το οποίο είναι το πιο εντυπωσιακό, αλλά και το πιο ακριβό της αμερικανικής μητρόπολης. Αποτελεί ένα σύμβολο για την πόλη και κάθε χρόνο φωταγωγείται σε μια τεράστια τελετή.

Διαβάστε ακόμη: Εστίαση: Τα εστιατόρια στο Λονδίνο έχασαν τους Έλληνες σερβιτόρους και δεν βρίσκουν προσωπικό λόγω Brexit

Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο δέντρο κάθε χρόνο δωρίζεται στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, ο δήμος καλείται να πληρώσει για τη μεταφορά, αλλά και για το ρεύμα που σπαταλούν τα λαμπάκια του. Βλέπετε, το τεράστιο έλατο που τοποθετείται στο Rockefeller Center έρχεται από τη Νορβηγία, ζυγίζει σχεδόν 14 τόνους και είναι περίπου 85 με 90 ετών. Αν τώρα θα ήθελε κάποιος να το αγοράσει για το σπίτι του, θα έπρεπε να πληρώσει περίπου 73.000 δολάρια!

Φέτος, το δέντρο άναψε στις 30 Νοεμβρίου, με τον δήμο να διοργανώνει ένα μεγάλο σόου, που προβλήθηκε ζωντανά από το αμερικανικό NBC. Πριν και μετά τη μεγάλη στιγμή, ανέβηκαν στη σκηνή σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως οι Blake Shelton, Gwen Stefani, Radio City Rockettes, Andrea Bocelli και Alicia Keys.

Όποιος λατρεύει τα Χριστούγεννα, δεν μπορεί παρά να χαζέψει τα χιλιάδες λαμπάκια που το φωτίζουν. Πιο συγκεκριμένα, πάνω του βρίσκονται περισσότερα από 50.000 πολύχρωμα LED λαμπιόνια, τα οποία κάνουν τη νύχτα μέρα. Δεν είναι σαφές το πόσο μπορεί να κοστίζει στον δήμο η φωταγώγησή του, ωστόσο γίνονται προσπάθειες ώστε να μειωθούν οι ώρες που τα φωτάκια μένουν ανοιχτά.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το αστέρι που βρίσκεται στην κορυφή του είναι καλυμμένο από 3 εκατομμύρια κρυστάλλους Swarovski, ζυγίζει κοντά στα 900 κιλά, ενώ η αξία του ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια!

Όταν με το καλό περάσουν οι γιορτές και το δέντρο ξεστολιστεί, στη συνέχεια θα κοπεί και τα ξύλα θα δοθούν στην οργάνωση Habitat for Humanity.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ