schema-news-article
custom-seo-title
custom-node-info
Το ταχύτερο άκαμπτο φουσκωτό σκάφος στον κόσμο είναι τόσο απειλητικό όσο ακούγεται
Ο επαγγελματίας σκιέρ Γιόν Όλσον και η Bernico Powerboats μόλις κατασκεύασαν το πιο γρήγορο άκαμπτο φουσκωτό σκάφος στον κόσμο. Με το όνομα C’est Normal 52R Hybrid, το μοναδικό στο είδος του carbon ταχύπλοο σκάφος είναι εμπνευσμένο από τα supercars και επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 104,2 κόμβων (ή 200 χλμ./ώρα).

Αν και είναι περισσότερο γνωστός για την καριέρα του ως επαγγελματίας σκιέρ, ο Γιόν Όλσον δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τα εξωτικά αυτοκίνητα, έχοντας αρκετές φορές παραγγείλει μια ποικιλία εξατομικευμένων εκδόσεων με αναβαθμισμένες επιδόσεις.

Διαβάστε ακόμα: Canyon - Ένα sportfishing σούπερ γιοτ με ελληνική υπογραφή προσθέτει την πολυτέλεια στη χαρά του αθλητικού ψαρέματος

Η τελευταία του προσπάθεια, ωστόσο, δεν αφορά κάποιο supercar, αλλά ένα σούπερ ταχύπλοο, με επιδόσεις παγκόσμιου ρεκόρ, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Bernico Powerboats.

Με το όνομα C’est Normal 52R Hybrid, αυτό το μοναδικό στο είδος του carbon ταχύπλοο σκάφος τροφοδοτείται από ένα σύνολο κινητήρων V8 Mercury Racing 9,0 λίτρων με διπλό στροβιλοσυμπιεστή, που αποδίδει συνολικά 3.100 ίππους.

Σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό υβριδικό σύστημα, το σύνολο μετάδοσης κίνησης του σκάφους επιτρέπει τελική ταχύτητα 104,2 κόμβων (ή 200 χλμ./ώρα), καθιστώντας το 52R το ταχύτερο άκαμπτο φουσκωτό σκάφος στον πλανήτη.

Εικόνα

Το 52R Hybrid είναι επίσης εξοπλισμένο με headset 3M Peltor Tactical XP που διαθέτουν ασυρμάτους Vokkero Guardian, ένα υπερσύγχρονο Quick MC2 X7 Gryrosabliser, φώτα πλοήγησης Lopolight και deck Esthec Champangne.

Εικόνα

Εμπνευσμένο από τις καμπίνες των supercars, το εσωτερικό του φουσκωτού άκαμπτου κύτους είναι γεμάτο με σφυρήλατα ανθρακονήματα και περιλαμβάνει έναν πλήρη προσαρμοσμένο σφυρήλατο νεροχύτη άνθρακα, τουαλέτα και καφετιέρα, συν ένα σύστημα surround ήχου σύντηξης, ψυγεία Webasto DR 30, πολυφασματική FLIR M-300 κάμερα θαλάσσης και τέσσερα αγωνιστικά καθίσματα full carbon τοποθετημένα σε αναρτήσεις Ohlins.

Εικόνα

Το σκάφος διατίθεται επίσης με ένα ζευγάρι προσαρμοσμένα τιμόνια από σφυρήλατο ανθρακονήματα ταχείας απελευθέρωσης, ένα σφυρήλατο κοντάρι σημαίας άνθρακα και ένα αυτόματο σύστημα σκίασης με επένδυση άνθρακα. Ένα μοτίβο αλπικού καμουφλάζ, τέλος, ολοκληρώνει την ήδη επιθετική εμφάνιση του ταχύτερου φουσκωτού στον κόσμο.

Εικόνα

Το C'est Normal 52R Hybrid Carbon Speed Yacht διατίθεται αυτή τη στιγμή προς πώληση, με ζητούμενη τιμή 3.000.000 €. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο c’est normal.

custom-media-gallery
custom-back-to-section

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.