George R.R. Martin: Ο συγγραφέας του Game of Thrones δώρισε 5 εκατ. δολάρια στο Πανεπιστήμιο Northwestern για νέους φοιτητές

Ο συγγραφέας του «Game of Thrones», George R.R. Martin δώρισε πρόσφατα 5 εκατ. δολάρια στο Northwestern University, πανεπιστήμιο του οποίου είναι και ο ίδιος απόφοιτος. Η δωρεά έχει έχει στόχο τη δημιουργία εργαστηρίου που θα βοηθήσει τους επαγγελματίες της δημοσιογραφίας που θέλουν να ασχοληθούν με τη δημιουργική γραφή.
George R.R. Martin: Ο συγγραφέας του Game of Thrones δώρισε 5 εκατ. δολάρια στο Πανεπιστήμιο Northwestern για νέους φοιτητές

Αν είχατε γράψει μια σειρά από θρυλικά βιβλία, τα οποία αργότερα θα μετατρέπονταν σε τηλεοπτική σειρά στο κανάλι HBO, σίγουρα θα πλουτίζατε. Κι αν για κάποιους κάτι τέτοιο αποτελεί όνειρο, ο συγγραφέας του «Game of Thrones», George R.R. Martin, αποφάσισε να τους βοηθήσει να το κάνουν πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα: House of the Dragon - Ποιες είναι οι ευρωπαϊκές τοποθεσίες γυρισμάτων της επικής σειράς που πρέπει να επισκεφτείτε

Ο γενναιόδωρος δημιουργός του φανταστικού κόσμου του Γουέστερος, αποφάσισε να μοιραστεί τον πλούτο που του απέδωσε η δουλειά του. Έτσι, δώρισε πρόσφατα ένα μέρος της περιουσίας του στο Πανεπιστήμιο Northwestern, του οποίου απόφοιτος είναι και ο ίδιος.

Η συνολική δωρεά των 5 εκατ. δολαρίων θα χωριστεί σε δύο μέρη και θα διατεθεί στο τμήμα Medill School of Journalism, Media, Integrated Marketing & Communications του πανεπιστημίου.

Εικόνα
O George R.R. Martin σε συνάντηση με το εκπαιδευτικού προσωπικό του πανεπιστημίου (Πηγή: Northwestern University/ Facebook)

Από το συνολικό ποσό, 3 εκατ. δολάρια θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του «George R.R. Martin Summer Intensive Writing Workshop», το οποίο έχει στόχο να βοηθήσει τους επαγγελματίες της δημοσιογραφίας που θέλουν να ασχοληθούν με τη δημιουργική γραφή.

Τα υπόλοιπα 2 εκατ. δολάρια θα διατεθούν για την Έδρα «George R.R. Martin in Storytelling», τίτλος που δόθηκε στον καθηγητή που επιλέχθηκε να ηγηθεί του εργαστηρίου.

Σχολιάζοντας τη δωρεά, ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Northwestern, Michael H. Schill, ανέφερε: «Ο George R.R. Martin είναι ένας παραγωγικός και εμβληματικός συγγραφέας με διεθνές κοινό. Είμαστε τόσο ευγνώμονες για τη γενναιοδωρία του, η οποία θα εμπνεύσει και θα εξοπλίσει την επόμενη γενιά αφηγητών στο Northwestern».

Εικόνα
Η βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου (Πηγή: Northwestern University/ Facebook)

Η δωρεά στο Πανεπιστήμιο Northwestern δεν είναι η πρώτη φορά που ο διάσημος συγγραφέας βάζει στο χέρι στην τσέπη για να συνδράμει ευγενείς σκοπούς. Στο παρελθόν, ο George R.R. Martin είχε υποστηρίξει με δωρεές ένα καταφύγιο λύκων στο Νέο Μεξικό. Αυτ;h κι αν ήταν κίνηση «Game of Thrones»…

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ