Σε δημοπρασία η μεγαλύτερη συλλογή Pokémon στον κόσμο με περισσότερα από 20.000 αντικείμενα - Θα φτάσει τα 343.000 ευρώ

Αφού συγκέντρωσε περισσότερα από 20.000 κομμάτια αναμνηστικών Pokémon, μια σούπερ θαυμάστρια είναι έτοιμη να τα αποχωριστεί. Η μεγαλύτερη συλλογή Pokemon στον κόσμο βγαίνει σε δημοπρασία στις 18 Οκτωβρίου από τον οίκο Hansons και αναμένεται να πιάσει 343.000 ευρώ.
Σε δημοπρασία η μεγαλύτερη συλλογή Pokémon στον κόσμο με περισσότερα από 20.000 αντικείμενα - Θα φτάσει τα 343.000 ευρώ

Περισσότερα από 20.000 αντικείμενα με θέμα τα Pokémon βγαίνουν σε δημοπρασία αργότερα αυτόν τον μήνα στη Βρετανία. Η Hansons Auctioneers θα αποκτήσει το σύνολο των αναμνηστικών από μια γυναίκα στο Χέρντφορντσαϊρ, η οποία κέρδισε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη συλλογή αναμνηστικών Pokémon.

Διαβάστε ακόμα: Christie’s - Σε δημοπρασία ο πρώτος απολιθωμένος δεινόσαυρος T-Rex στο Χονγκ Κονγκ - Θα φτάσει τα 25 εκατ. δολάρια

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η συλλογή περιλαμβάνει τα πάντα -από vintage φιγούρες δράσης μέχρι πρωτότυπες αφίσες- και μπορεί να κοστίσει πάνω από 300.000 λίρες (περίπου 343.000 ευρώ).

Εικόνα

«Υπάρχουν περισσότερα από 20.000 μεμονωμένα αντικείμενα που ισοδυναμούν με ένα παγκόσμιο ρεκόρ για μια συλλογή Pokémon», εξηγεί ο David Wilson-Turner, Επικεφαλής του Τμήματος Παιχνιδιών της Hansons Auctioneers.

Η γκάμα καλύπτει τα πάντα: από φακέλους γεμάτους με κάρτες συναλλαγών, σφραγισμένα κουτιά, σπάνια βιβλία καρτών, χαρτικά και τρόφιμα μέχρι δυσεύρετα αντικείμενα, φιγούρες, βελούδινα παιχνίδια, βάσεις Pokémon, ρούχα και πολλά άλλα.

Εικόνα

Η φανατική συλλέκτρια συγκέντρωνε το θησαυρό της για περισσότερα από 25 χρόνια, προμηθεύοντας περιζήτητα συλλεκτικά αντικείμενα από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Ιαπωνίας.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στον οίκο δημοπρασιών, αναγκάζεται να αποχωριστεί τα κειμήλια για οικονομικούς λόγους. «Από την παιδική ηλικία, κάθε δεκάρα χαρτζιλίκι και οικονομίες πήγαινε στα Pokémon και όταν έρχονταν Χριστούγεννα ή γενέθλια, τα δώρα Pokémon κυριαρχούσαν».

Ένα αντικείμενο που σκοπεύει να κρατήσει; Το πιστοποιητικό της για το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες που στο παρελθόν εκτίθετο ως μέρος μιας έκθεσης ποπ κουλτούρας στο Μουσείο Χέρφορντ.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η συλλογή αναμνηστικών Pokemon δεν είναι φθηνή υπόθεση. Στην πραγματικότητα, μια μόνο κάρτα Pocket Monsters Japanese Promo "Illustrator" Holographic Pikachu μόλις πουλήθηκε για 900.000 δολάρια τον Μάρτιο, σημειώνοντας ένα νέο ρεκόρ για τη σειρά.

Εικόνα

Λίγους μήνες αργότερα, ο YouTuber Logan Paul έγινε πρωτοσέλιδο όταν πλήρωσε το εξωφρενικό πόσό των 5,27 εκατ. δολαρίων για να αποκτήσει μια μοναδική κάρτα PSA Grade 10 1998 Pikachu Illustrator. Και όπως ήταν φυσικό, το μετέτρεψε σε NFT.

«Το Pokémon εκτινάσσεται στα ύψη στην αγορά των συλλεκτών εδώ και έξι χρόνια», προσθέτει ο Wilson-Turner. «Πλούσιοι νέοι ηλικίας 20 και 30 ετών που κόλλησαν με τα Pokémon όταν ήταν παιδιά, αγοράζουν μετά μανίας και οι τιμές έχουν εκτοξευθεί. Αυτή είναι μια φανταστική επενδυτική ευκαιρία για έναν πλούσιο συλλέκτη Pokémon ή οποιονδήποτε σοφό επενδυτή».

Εικόνα

Η δημοπρασία της συλλογής Pokemon ξεκινά στις 18 Οκτωβρίου. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο της Hansons Auctioneers.