L’Heure Bleue: Η Guerlain γιορτάζει τα 110 χρόνια του αρώματος με μια συλλεκτική έκδοση 37 φιαλών και τιμή 17.000 δολάρια

Με μόλις 37 μπουκάλια διαθέσιμα παγκοσμίως με τιμή 17.000 δολάρια το καθένα, η Guerlain κυκλοφόρησε μια εξαιρετικά περιορισμένη έκδοση του αρώματος L'Heure Bleue για να τιμήσει την 110η επέτειό του.
L’Heure Bleue: Η Guerlain γιορτάζει τα 110 χρόνια του αρώματος με μια συλλεκτική έκδοση 37 φιαλών και τιμή 17.000 δολάρια

Ένα καλό άρωμα μένει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη εκείνου ή εκείνης που θα το μυρίσει. Κι ένα από τα κορυφαία είναι το εξαίσιο L’Heure Bleue της Guerlain που κλείνει φέτος τα 110 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του.

Διαβάστε ακόμα: No.1 Imperial Majesty - Γιατί το πιο ακριβό ανδρικό άρωμα στον κόσμο κοστίζει 400.000 ευρώ

Η Guerlain αποφάσισε να το γιορτάσει την ιδιαίτερη περίσταση με μια νέα ανατροπή. Η φίρμα συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Yves Klein για να κυκλοφορήσει μια συλλεκτική, limited edition ως extrait de parfum υψηλής συγκέντρωσης.

Εικόνα

Φυλαγμένο σε ένα μπλε μπουκάλι Yves Klein που μοιάζει με γλυπτό, το άρωμα περιέχει κεχριμπάρι, περγαμόντο και νότες λουλουδιών. Το σημείο αναφοράς της συσκευασίας του συνεχίζει φυσικά να είναι το πώμα σε σχήμα ανεστραμμένης καρδιάς που σχεδιάστηκε από τον Raymond Guerlain ως ένα νεύμα στην Art Nouveau.

Εικόνα

Σχολιάζοντας το, ο Jacques Guerlain αποκάλυψε ότι βρήκε έμπνευση για το L’Heure Bleue σε μια βραδινή βόλτα κατά μήκος του ποταμού Σικουάνα του Παρισιού το καλοκαίρι του 1912. «Ο ήλιος έχει δύσει, αλλά η νύχτα δεν έχει πέσει ακόμα. Είναι η ώρα που κάποιος βρίσκεται επιτέλους σε μια ανανεωμένη αρμονία με τον κόσμο και το φως», είπε χαρακτηριστικά.

Με στόχο λοιπόν να αποτυπώσει «την ατμόσφαιρα και την αίσθηση μιας συγκεκριμένης ώρας της ημέρας, ακριβώς πριν το σούρουπο, όταν ο ουρανός είναι στην πιο όμορφη φάση του, εμφανίζοντας αποχρώσεις του σκούρου μπλε που αιχμαλωτίζουν τους θεατές», το L'Heure Bleue είναι μάλλον ένα έργο τέχνης, αν λάβουμε υπόψη και το πόσο κοστίζει.

Με τιμή στα 17.000 δολάρια, το άρωμα θα κυκλοφορήσει σε μια παρτίδα 37 φιαλών μόνο. Τα αρώματα θα διανεμηθούν σε επιλεγμένα καταστήματα Guerlain παγκοσμίως ενώ κάποια θα πωληθούν μέσω του online shop της φίρμας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ