Ferrari 500 TRC Spider Scaglietti: Σε δημοπρασία ένα από τα ελάχιστα κομμάτια του εμβληματικού μοντέλου

Μια εξαιρετικά σπάνια αγωνιστική Ferrari 500 TRC Spider Scaglietti του 1957 βγαίνει σε δημοπρασια τον επόμενο μήνα από τον RM Sotheby's. Οι εκτιμητές μάλιστα θεωρούν ότι θα μπορούσε να πιάσει τελική τιμή έως και 10 εκατομμύρια δολάρια 
Ferrari 500 TRC Spider Scaglietti: Σε δημοπρασία ένα από τα ελάχιστα κομμάτια του εμβληματικού μοντέλου

Ένα σπάνιο μοντέλο ενός από τα πιο όμορφα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Ferrari πρόκειται να βγει σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα από τον οίκο RM Sotheby's, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αυτοκινήτου στο Monterey.

Διαβάστε ακόμα: Ferrari Enzo - Σε δημοπρασία το μόνο λευκό μοντέλο που βγήκε ποτέ από το εργοστάσιο του Μαρανέλο

Η Ferrari 500 TRC Spider Scaglietti του 1957 είναι μια πιο «εκλεπτυσμένη» και φιλική προς τον οδηγό έκδοση της 500 TR, της πρώτης Ferrari που φέρει το όνομα Testa Rossa.

Εικόνα

Με μόνο 19 μονάδες να έχουν βγει από την παραγωγή μεταξύ 1956 και 1957 - όλες για ιδιώτες πελάτες- το αυτοκίνητο έχει αμάξωμα σε στυλ Scaglietti με φαρδύτερο πιλοτήριο από τον άμεσο προκάτοχό του, καθώς και κανονικές πόρτες και παρμπρίζ, δύο χαρακτηριστικά που απουσίαζαν πριν.

Εικόνα

Το αυτοκίνητο ήταν εξοπλισμένο με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα που σχεδιάστηκε από τον μηχανικό Aurelio Lampredi. Μπορεί να μην διέθετε τον V-12 που είχαν άλλα αγωνιστικά αυτοκίνητα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ωστόσο ήταν αρκετά ισχυρός για να τροφοδοτήσει το όχημα σε πολλές επιτυχίες στην πίστα, συμπεριλαμβανομένης μιας νίκης κατηγορίας στο Le Mans το 1957.

Εικόνα

Το συγκεκριμένο 500 TRC, με αριθμό πλαισίου 0706 MDTR, ήταν το προτελευταίο κομμάτι που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής τον Απρίλιο του 1957. Αν και αρχικά ήταν βαμμένο μπλε και άσπρο, τώρα διαθέτει το πολύ πιο κλασικό κόκκινο και μαύρο αγωνιστικό χρώμα με μια λεπτή λευκή λωρίδα που χωρίζει τα χρώματα. Το αυτοκίνητο, το οποίο αποκτήθηκε από τον διάσημο συλλέκτη Όσκαρ Ντέιβις το 2014, έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Εικόνα

Εκτός από αληθινή ομορφιά, το συγκεκριμένο 500 TRC διαθέτει στο βιογραφικό του και μια πλούσια ιστορία αγώνων. Παρόλο που δεν έκανε καλή αρχή -αποσύρθηκε από το Le Mans το 1957 λόγω βλάβης στην αντλία νερού- θα διεκδικούσε δύο πρωταθλήματα SCCA E-Modified το 1958 και το 1959.

Εικόνα

Αγωνίστηκε σε τουλάχιστον 30 αγώνες μεταξύ 1957 και 1963 κερδίζοντας τίτλους σε 18 από αυτούς. Δεν έχει αγωνιστεί εδώ και δεκαετίες, αλλά από τότε έχει γίνει μέρος των εκθέσεων κλασικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Εικόνα

Οι επίδοξοι ιδιοκτήτες του 500 TRC θα πρέπει να είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν κάτι παραπάνω για να το αποκτήσουν. Ο οίκος RM Sotheby's εκτιμά ότι το αυτοκίνητο θα πουληθεί μεταξύ 8 και 10 εκατ. δολαρίων όταν θα παρουσιατεί στο συνεδριακό κέντρο Monterey το Σαββατοκύριακο της 19ης Αυγούστου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ferrari 500 TRC Spider Scaglietti του 1957 μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου RM Sotheby's.