Bentley: Φτιάχνει 12 πιστά αντίγραφα του Speed Six που κέρδισε τα Le Mans του 1929 και 1930

Τα αγωνιστικά μοντέλα Speed Six της Bentley κέρδισαν το Le Mans το 1929-30. Τώρα η βρετανική φίρμα μπαίνει στη διαδικασία να ξαναδημιουργήσει 12 πιστά αντίγραφα των θρυλικών αυτοκινήτων με τη σειρά Speed Six Continuation.
Bentley: Φτιάχνει 12 πιστά αντίγραφα του Speed Six που κέρδισε τα Le Mans του 1929 και 1930

Η αναβίωση ιστορικών μοντέλων φαίνεται ότι έχει γίνει συνήθεια στην Bentley. Η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood ότι κατασκευάζει μια ντουζίνα νέα, κατάλληλα για την εποχή, αυτοκίνητα ενός από τα πιο εμβληματικά αγωνιστικά της μοντέλα: του Speed Six.

Διαβάστε ακόμα: Bentley - Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας θα κάνει τα 0-100 χλμ. σε 1,5 δευτερόλεπτο

Το αποκλειστικό προπολεμικό μοντέλο είναι το δεύτερο που ανακατασκευάζει η αυτοκινητοβιομηχανία μέσα σε λίγα χρόνια, ακολουθώντας τα ίχνη του Blower, το οποίο η Bentley επανέφερε στη… ζωή προσωρινά το 2019.

Εικόνα

Το Speed Six χρονολογείται από την πρώτη δεκαετία της ύπαρξης της Bentley. Είναι η σπορ έκδοση του μοντέλου των 6 ½ λίτρων και κυκλοφόρησε για λίγο μεταξύ 1928 και 1930. Αν και δεν ήταν τόσο γνωστό (ή τόσο γρήγορο) όσο το Blower, στην πραγματικότητα σημείωσε μεγαλύτερη επιτυχία στις πίστες αγώνων. Οι καλύτερες στιγμές του ήρθαν στο Le Mans, το οποίο κέρδισε το 1929 και το 1930, με τους «Bentley Boys» -Woolf Barnato, Sir Henry «Tim» Birkin και Glen Kidston- στο τιμόνι.

Όπως συνέβη και με την ανακατασκευή του Blower, η παραγωγή του αναγεννημένου Speed Six θα γίνει από τους ειδικούς της κληρονομιάς της Bentley, την Mulliner. Το προσωπικό του τμήματος θα χρησιμοποιήσει τρισδιάστατα μοντέλα CAD που βασίζονται σε δύο από τα αυθεντικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου του «Old Number 3», του αυτοκινήτου που κέρδισε στο Le Mans, για να δημιουργήσει τις απόλυτα πιστές αντιγραφές.

Εικόνα

Κάθε στοιχείο του οχήματος θα δημιουργηθεί σύμφωνα με τι σημερινές προδιαγραφές, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα, ενός 6,5 λίτρων straight six, ικανού να αποδίδει έως και 197 ίππους και να επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 201 χλμ./ώρα περίπου.

Ωστόσο, η Bentley προειδοποιεί: καμία από τις ανέσεις που θεωρούμε πλέον δεδομένες στα σύγχρονα οχήματα δεν θα υπάρχει στις συγκεκριμένες ρέπλικες. Έτσι, χωρίς υδραυλικό τιμόνι, έλεγχο πρόσφυσης, ακόμη και χωρίς ABS, το αυτοκίνητο δεν θα είναι καθόλου εύκολο στον έλεγχο. Αν όμως ήταν διαφορετικά δεν θα μιλούσαμε για πιστά αντίγραφα.

Εικόνα

«Το Speed Six είναι ένα από τα πιο σημαντικά Bentley στην 103χρονη ιστορία μας. Τα 12 αυτοκίνητα της σειράς Continuation θα ενσωματώνουν τις ίδιες αξίες με το πρωτότυπα, κατασκευασμένα στο χέρι με την ίδια σχολαστική προσοχή τόσο στην ποιότητα της μηχανικής όσο και στη φανατική προσοχή στη λεπτομέρεια», δήλωσε ο Adrian Hallmark, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της φίρμας. «Οι τυχεροί ιδιοκτήτες θα μπορούν να αγωνιστούν με τα αυτοκίνητά τους σε όλο τον κόσμο και να ξαναζήσουν πραγματικά τα κατορθώματα των αρχικών Bentley Boys».

Εικόνα

Η Bentley ανακοίνωσε ότι κάθε σειρά Speed Six Continuation θα κοστίζει 1,9 εκατ. δολάρια, με ολόκληρη την παραγωγή να έχει ήδη προπωληθεί. Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα από τα 12 Speed Six θα πρέπει πλέον να περιμένουν να βγει κάποιο σε δημοπρασία, κάτι που αναμένεται να γίνει αργά ή γρήγορα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σειρά Speed Six Continuation και την ιστορία των αυθεντικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Bentley.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ